PVV’ers bezig met Apeldoornse fractie

Zaterdag 21 januari 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Ook in Apeldoorn zijn PVV’ers druk in de weer om mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bevestigt Tineke Poortinga, statenlid van de PVV in Gelderland. Zij is nu echter teruggefloten door PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber van de Provinciale Staten in Gelderland en lid van de Eerste Kamer.

Wie de initiatiefnemers van een Apeldoornse fractie zijn wil Poortinga nu niet prijsgeven. Ook Elmar Vlottes, het enige PVV-lid in Apeldoorn (#30 op de Tweede Kamerlijst), geeft niet thuis. De landelijke woordvoerder Gom van Strien wenst niet vooruit te lopen op de nabije toekomst en houdt een slag om de arm ,,De beslissing in welke gemeenten we precies mee gaan doen is absoluut nog niet genomen. Dat zullen beslist niet alle gemeenten zijn,” aldus Van Strien.

Apeldoornse politici reageren koeltjes op de plannen van de PVV’ers. Marga Jonkman (PvdA) heeft er geen problemen mee. ,,We leven in een vrij land. Maar met ’teveel PVV’ leven we niet meer in een vrij land,” zegt ze duidelijk. Jan Dirk van der Borg (CDA) en Wim Willems (Lokaal Apeldoorn) beamen dat ,,Iedereen vrij is om een partij te beginnen”.

Volgens Willems probeerde een aantal PVV’ers eerder ook al mee te doen met de Apeldoornse verkiezingen, maar haakten zij al vroeg af. In december riep partijleider Geert Wilders sympathisanten op om met hun eigen gemeenteraadsfracties mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?