Help de bevolking van Oekraïne

Raad vraagt nogmaals om verlenging bij Tuinen van Zuidbroek

Vrijdag 16 september 2016

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra/In de Wandelgangen/RTV Apeldoorn

De gemeenteraad wil nogmaals verlenging in het dossier Tuinen van Zuidbroek. Nu het maatschappelijk belang duidelijk is geworden moet de gemeenteraad zich nog kunnen buigen over de legaliteit van het besluit. Dat heeft het presidium gisteren besloten. Het dossier loopt al tien jaar.

De gemeenteraad wil meer tijd om zich te buigen over de stukken die wethouder Sandmann maandag toegevoegd heeft. Praktisch gezien heeft de raad 2 dagen gehad om zich te verdiepen in de taaie materie; zeker de juridische analyse door bureau Nysingh heeft meer tijd nodig voordat de raadsleden hier een inhoudelijk besluit over kunnen maken, bevestigen meerdere raadsleden.

Vorige week nog stuurde de raad de stukken van de wethouder retour afzender omdat het maatschappelijk belang niet duidelijk was. Alleen bij een duidelijk maatschappelijk belang mag de verkoop van grond voor het symbolische bedrag van 1 euro doorgaan, anders overtreedt de gemeente de Wet Markt en Overheid.

Volgende week komt de raad ook nog besloten bijeen om voorgelicht te worden over de effecten die deze stap heeft op de markt, bevestigde Hessel Dooper van het CDA tegenover RTV-Apeldoorn. Over de inhoud kon Dooper niks kwijt, maar twee zaken spelen als het over de markt gaat: Andere maatschappelijke organisaties kunnen ook zo’n ‘meevaller’ eisen van de gemeente, en de Stichting Tuinen van Zuidbroek zou verdacht veel op een zorgboerderij lijken, waardoor oneerlijke concurrentie ontstaat nu de gemeente grond ‘weggeeft’. Of deze zaken volgende week aan bod komen is niet duidelijk.

Verwacht wordt dat dit over 2 weken alsnog afgehamerd kan worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?