Raadsleden doen oproep: Stuur misstanden Veilig Thuis

Dinsdag 31 januari 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Twee raadsleden doen een oproep aan Apeldoorners om misstanden bij Veilig Thuis bij hen te melden. De organisatie Veilig Thuis kwam landelijk in opspraak na uitzendingen van Argos en De Monitor, waaruit blijkt dat het ernstig schort aan waarheidsvinding.

Wim Willems (Lokaal Apeldoorn) en Hanna Riezebos (ChristenUnie) willen nu weten hoe het met de Apeldoornse locatie van Veilig Thuis gesteld is. ,,Maar daar hebben we wel casussen voor nodig. Apeldoorners die ons een beeld kunnen geven van wat er aan de hand is. We hebben concrete voorbeelden nodig,” benadrukt Willems.

De partijen van de raadsleden zetten zich al langer in voor zogenaamde ‘vechtscheidingen’. Bij die scheidingen vindt vaak een langdurige, voortslepende juridische strijd plaats waarbij, volgens de reportages van Argos en De Monitor, waarheidsvinding op de tweede plaats staat.

Veilig Thuis signaleert huiselijk geweld en geweld tegen kinderen, en biedt hulp waar nodig. ,,We hebben wel het idee dat het tegenwoordig beter gaat, gezien het meest recente inspectierapport, maar we hebben graag verhalen,” licht Riezebos toe.

De raadsleden hopen dat Apeldoorners hun casussen willen mailen en tekst en uitleg willen geven. Ze zijn te mailen op w.willems@apeldoorn.nl en h.riezebos@apeldoorn.nl. De raadsleden zijn voornamelijk op zoek naar misstanden bij het regiokantoor Noord- en Oost Gelderland.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!