Raadslid Ties Stam is ‘Politicus van het Jaar’

Donderdag 9 maart 2017

Door Daniel van Harmelen

Gemeenteraadslid Ties Stam (PvdA) mag zich de ‘beste politicus van de Apeldoornse gemeenteraad’ noemen. Dat werd donderdag 9 maart bekendgemaakt door het radioprogramma In de Wandelgangen, hét politieke programma van RTV Apeldoorn. Op 23 februari werden 3 genomineerden bekendgemaakt, waaruit Stam dus als nummer 1 naar voren kwam. Daarnaast werd er 9 maart nog een prijs uitgereikt, voor de beste fractievertegenwoordiger.

De redacteuren en verslaggevers van In de Wandelgangen hebben de afgelopen maanden kritisch gekeken naar de raadsleden en fractievertegenwoordigers in de Apeldoornse gemeenteraad en op basis van onder meer kundigheid, professionaliteit en zelfverzekerdheid, punten gegeven. Daarnaast werd ook gekeken naar de omgang met de media en het nemen van initiatief. In het juryrapport werd onder meer benadrukt dat hij een rustig, ingetogen en ervaren raadslid is, maar wel een opvallende persoonlijkheid. ,,Jij hebt de kracht om ingewikkelde vraagstukken in begrijpelijke taal uit te leggen. Hierdoor raak jij bij collega-raadsleden, maar ook bij het College, vaak de ‘juiste snaar”, meldt het juryrapport. ,,Je bent wars van ‘populair zijn’ en je zoekt altijd de overeenstemming, ook met partijen die je niet meteen zou koppelen aan jouw sociaaldemocratisch gedachtegoed.”

Op de tweede plek eindigde Dennis Russchen (D66) en Ben Bloem (ChristenUnie) kwam op nummer 3.

Nog een prijs: beste fractievertegenwoordiger

Naast ‘de beste politicus van de Apeldoornse gemeenteraad’ werd ook de waarderingsprijs uitgereikt voor de beste fractievertegenwoordiger. Deze prijs ging naar Mariëtta Buitenhuis van D66. ,,Opnieuw een D66-er die er met kop en schouders bovenuit steekt. We verwijzen hiermee uiteraard naar Mark Sandmann, de vorige winnaar van deze aanmoedigingsprijs”, legt het juryrapport uit. ,,Het valt ons op dat D66 ook de rol van fractievertegenwoordiger zeer serieus neemt.” Ook vindt de redactie van het radioprogramma Buitenhuis goed omgaan met de media. ,,Je bent goed bereikbaar en je bent een van de weinige fractievertegenwoordigers die niet standaard doorverwijzen naar de fractievoorzitter bij vragen over je onderwerpen.”

De tweede plek ging naar Margien de Vries (GroenLinks) en Philip de Groot (VSP) eindigde op de derde plaats.

Over het radioprogramma

Het radioprogramma ‘In de Wandelgangen’ is sinds 8 maart 2007 wekelijks te beluisteren via RTV Apeldoorn. De verslaggevers volgen de Apeldoornse politiek en brengen verslag uit van wat er besproken wordt in de vergaderingen. Ook worden de politici, naderhand, live in de uitzending (kritisch) ondervraagd over de onderwerpen.

‘In de Wandelgangen’ is te volgen via Facebook (www.facebook.com/idwg.politiekcafe) en Twitter (www.twitter.com/DeWandelGangen). De uitzending van ‘In de Wandelgangen’ is wekelijks op de donderdagavond te beluisteren van 21.00 uur tot 22.00 uur, of langer als de raadsvergaderingen later eindigen, via de 107.1 FM, 93.1 op de kabel of www.rtv-apeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?