Rob Metz schuift zwarte piet terug naar ambtenaren

Vrijdag 15 juni 2012

Door Redactie

StrangeArt

Rob Metz vindt dat hij zich n.a.v. het Grondbedrijf debacle nog meer had moeten bemoeien met het werk van zijn ambtenaren. Hij verwijt de ambtelijke top dat ze niet de regie in handen hebben kunnen houden in de wirwar van vele bouwprojecten. Dat zegt hij in het vakblad Vitale Stad.

“We wilden het allemaal veel te mooi, voor te veel geld,” zegt Metz. Metz schuift daarmee de naar hem toe gespeelde zwarte piet terug naar afdeling Financiën, waar collega wethouder Spoelstra de scepter zwaaide. Ook hij trad – net als Rob Metz – af na het debacle Grondbedrijf. Zijn afdeling Financiën heeft volgens Rob Metz een te grote macht gehad binnen de muren van het gemeentehuis. Zo zegt Metz in het blad: “Hun inschatting van hoe de wereld buiten het departement in elkaar steekt, is volstrekt onvoldoende geweest.”

De desastreuze gevolgen van de keuzes die gemaakt zijn met betrekking tot het Grondbedrijf ziet Rob Metz zelf weliswaar ook in, maar veel zelfkritiek op die keuzes heeft hij niet. Hoewel, toch een beetje. Hij zag het gebeuren, hij keek er naar, maar deed volgens eigen zeggen te weinig. Hij stemde te vaak om politieke redenen er mee in. Om er aan toe te voegen: “Een verkeerde keuze. Ik had mijn portefeuille op tafel moeten leggen. Ik had eigenwijzer moeten zijn.”

Het huidige collega van B&W houdt zich op de vlakte en zegt over de uitlatingen van Metz tegen de Stentor: “De uitlatingen van Rob Metz over de deskundigheid van de financiele afdeling delen we niet. Verder wil dit college niet terugkijken maar vooral vooruitkijken. Er is immers volop werk aan de winkel.”

Het hele interview met Metz is te lezen in het vakblad Vitale Stad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?