ROOD Apeldoorn duikt in de wereld van nieuwe ontmoetingen

Donderdag 10 januari 2019

Door Redactie

ROOD Apeldoorn

Als je in een nieuwe omgeving terecht komt, kan het soms best even lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Want waar en hoe doe je dat? ROOD Apeldoorn, de jongerenafdeling van de SP Apeldoorn, gaat zaterdag 12 januari in gesprek met Apeldoorners om te kijken hoe zij dat doen en hoe Apeldoorn dat kan verbeteren.

Uit onderzoeken blijkt dat een steeds grotere groep jongeren meer moeite heeft om nieuwe contacten te leggen in hun omgeving, meldt Niels de Wilde van ROOD Apeldoorn. ,,Ook in Apeldoorn zijn er veel jongeren die hier tegenaan lopen.” Een van de oorzaken is volgens Niels een samenleving die steeds meer gebaseerd is op het individu. ,,Jongeren ervaren steeds meer druk. Het leenstelsel, hoge huur, keuzestress, er komt nogal wat op je af. Jongeren zijn vaak meer aan het overleven dan leven. Er is weinig tijd en door politieke keuzes ook weinig geld om wat leuks te kunnen doen. School en werk lijken soms wel het allerbelangrijkste te zijn en als je dan nog tijd over hebt is het lastig om nieuwe contacten en vrienden te maken. Er zou meer aandacht moeten komen voor deze dingen waar veel jongeren tegenaan lopen.”

ROOD Apeldoorn wil erachter komen wat de oorzaken zijn, en wat er veranderd kan worden om de situatie te verbeteren. Daarom gaat ROOD Apeldoorn op 12 januari om 11.00 uur de straat op. Op een ludieke manier willen de ROOD-leden dit onderwerp onder de aandacht brengen. Iedereen is welkom om aankomende zaterdag met hen in gesprek te gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!