SGP keert zich tegen lijkenexpositie Real Human Bodies

Donderdag 9 november 2017

Door Daniel van Harmelen

De SGP in Apeldoorn keert zich tegen Real Human Bodies, de expositie met echte menselijke lichamen. De expositie is vanaf vandaag te zien in het sportcentrum Omnisport.

Volgens actievoerder Wilbert Stuifbergen, die een aangifte heeft lopen tegen de expositie, wordt gelogen over de echte herkomst van enkele lichamen. Die zouden van Chinese dissidenten zijn, en illegaal verkregen. Volgens de SGP genoeg reden om tenminste kritisch te zijn naar de expositie. ,,Er mag geen twijfel bestaan over zo’n expositie”, vindt Henk van den Berge van de SGP.

De SGP stelde vragen in de gemeenteraad en riep daarmee burgemeester Berends op om de expositie te boycotten. Die wacht het resultaat van de aangifte af. ,,De aangifte is gedaan bij de hoofdofficier van justitie in Den Haag. Ik wacht zijn uitspraak hierover af. Er is geen vergunning nodig voor een dergelijke expositie, het is dus niet aan het college van B en W om hier iets van te vinden.” Berends zou tot die conclusie zijn gekomen na overleg met de eenheid Veiligheid en Recht en wethouder Kruithof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!