SGP stoort zich aan ‘hedonistisch’ festival

Donderdag 3 augustus 2017

Door Daniel van Harmelen

Daniel van Harmelen

,,Er was van tevoren al bekend dat mensen naakt zouden rondlopen”, aldus de SGP over ‘Burning Man, Where the sheep sleep’. Dat festival vond vorig weekend plaats op park Berg en Bos, een Natura 2000-gebied. De fractie heeft nu vragen gesteld aan het college over het verlenen van de evenementenvergunning. De vergunning had niet verleend mogen worden, vindt de partij.

Het festival zegt op de eigen site rekening gehouden te hebben met de bepalingen in het Natura 2000-gebied. ,,Berg en Bos is deel van een beschermd natuurgebied en is aan ons gegeven. Dit betekent dat we beperkingen hebben in versterkt geluid (zoals concerten) en open vuur”, is op de site te lezen.

Volgens de SGP is dat niet genoeg geweest. ,,Zo mocht er ’s nachts gewoon gekampeerd worden op de Bosweide. Ondanks dat de regel is dat er van 23.00 uur tot 7.00 uur geen evenementen op de Bosweide mogen worden gehouden, heeft het college het evenement toch toegestaan. Dat vindt de SGP uiterst merkwaardig. Als al zo snel van de bepalingen in het bestemmingsplan en in het Locatieprofiel van 8 februari 2017 wordt afgeweken dan roept  dat de vraag op hoe strikt het college met dergelijke regels wil omgaan”, zegt fractievoorzitter Henk van den Berge in de vragen aan het college.

De partij wil nu van het college weten waarom de vergunning wél verleend is, ondanks dat die, naar de mening van de SGP, niet binnen de geldende regels verleend had mogen worden. ,,Gezien de gang van zaken is de vergunning al eerder toegezegd, maar pas op het laatste moment verleend. De aanvraag werd gedaan op 30 april, maar het verlenen van de vergunning vond pas op 17 juli plaats.” Ook wil de SGP weten of het college ,,een ethische en morele afweging maakte bij het verlenen van vergunningen”, ogenschijnlijk doelend op de naakte mensen die over het terrein zouden lopen.

Verder is het volgens de SGP nog maar de vraag of het college een ontheffing bij het ministerie van Economische Zaken aangevraagd heeft, wat bij evenementen op Natura 2000-gebieden wel verplicht is.

Lees de rest van de vragen hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!