SGP wil dat gemeente opvoedadvies geeft

Vrijdag 16 februari 2018

Door Daniel van Harmelen

Volgens de Apeldoornse afdeling van de SGP moeten ouders en verzorgers bij de gemeente terecht kunnen voor opvoedadvies. Te vaak lopen relaties stuk op onenigheid over de manier van opvoeden, vindt de partij. Die maakt zich zorgen over het hoge aantal scheidingen.

De SGP pleitte daarvoor bij de bespreking van de jeugdzorg in Apeldoorn. Gemeenteraad en bestuur zetten in op preventie. Volgens de SGP wordt weliswaar hard gewerkt aan het goed begeleiden van scheidingen, maar wordt niet genoeg gedaan om scheidingen te voorkomen. Opvoedadvies zou daarin een spil kunnen zijn.

Hoe het opvoedadvies precies gegeven moet worden is nog onduidelijk. Maar dat ouders hulp nodig hebben bij opvoeden, staat volgens SGP-raadslid Kloosterman buiten kijf. ,,De tweede reden om te scheiden is onenigheid over de manier van opvoeden”, legt Kloosterman uit. De eerste is volgens hem geld.

,,Wat we nu veel zien, is opvoedingsverlegenheid. Niet weten hoe je ergens mee om moet gaan. Hoe moeten ouders omgaan met kinderen die niet luisteren en het stellen van grenzen?” Wat ook niet helpt is dat er een taboe heerst op het stellen van vragen over het opvoeden van kinderen, denkt Kloosterman.

Volgens hem is het een duidelijke gemeentetaak om iets te doen aan het hoge aantal scheidingen. Dat stellen soms wel uit elkaar móeten erkent hij. Maar ,,de samenleving wordt beter van minder scheidingen. De samenleving begint bij samen leven.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!