SP en PvdD: Tijd voor Apeldoornse Keti Koti

Dinsdag 19 juni 2018

Door Daniel van Harmelen

De Apeldoornse fracties van de SP en Partij voor de Dieren vinden het tijd dat Apeldoorn ook een eigen ‘viering’ van Keti Koti krijgt. Bij Keti Koti wordt stilgestaan bij het Nederlandse slavernijverleden, en wordt de afschaffing gevierd.

De partijen grijpen Keti Koti aan om een film- en debatavond te organiseren bij cultuurcentrum ACEC. Ze vinden het belangrijk om Keti Koti ook in Apeldoorn onder de aandacht te brengen, vertellen ze. Nederland, en dus ook Apeldoorn, moeten zich bewust zijn van het slavernijverleden, aldus de partijen.

Daarnaast zien de Partij voor de Dieren nog steeds onderdrukking van mens én dier, en vindt de SP dat het tijd wordt om ‘radicaal samen te gaan’ tegen kapitalisme. ,,Daar waar mensen uitgespeeld worden wint het grote geld en is er ruimte voor onderdrukking en uitbuiting”, aldus Sunita Biharie, fractievoorzitter en bestuurder van de lokale SP.

De officiële landelijke viering van Keti Koti vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Wie liever de Apeldoornse viering bijwoont, is uitgenodigd op dezelfde dag: zondag 1 juli, om 18.30 uur bij het ACEC.

De avond is gevuld met film en een debat over vraagstukken als ‘Apeldoorn wil een fairtrade-gemeente worden en heeft een diversiteitspact ondertekend. Wat kan de gemeente nog meer doen om uitbuiting, discriminatie en ongelijkheid tegen te gaan? Hoe kunnen we de handen ineen slaan en doorpakken?’ Het debat wordt geleid door Ben Brown.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!