Stedendriehoek in kopgroep best presterende VSV-regio

Zaterdag 14 februari 2015

Door Redactie

© Aventus

Op dinsdag 10 februari ontvingen de gemeente Apeldoorn en Aventus felicitaties van het Ministerie van OC&W. Wethouder Johan Kruithof en voorzitter college van bestuur van Aventus Gideon Alewijnse ontvingen een kaart en een mooi boeket. Een blijk van waardering voor de prachtige resultaten die de beide bestuurders samen met andere scholen en gemeenten in de regio ook dit jaar weer hebben behaald in het terugdringen van voortijdig schoolverlaten in de regio Stedendriehoek.

De regio Stedendriehoek presteert al enkele jaren goed in het verminderen van voortijdig schoolverlaters (vsv). Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vsv-ers met 19,8 procent gedaald. De regio is dit jaar, na regio Zuid-Holland-Oost en Noord Midden Drenthe, de best presterende VSV-regio. 1,7% van de leerlingen stopte voortijdig met school. Landelijk is dat 1,9%.

De Stedendriehoek wist deze goede resultaten te boeken door intensieve samenwerking tussen scholen en gemeenten.

Gideon Alewijnse: “Ik ben er trots op dat we vanuit Aventus samen met de andere scholen succesvol hebben bijgedragen aan het terugdringen van vsv in de regio. Het is geweldig dat we ook dit jaar weer een flinke daling van 10,5% hebben weten te bewerkstelligen. We blijven actief werken aan het terugdringen van vsv. Dat blijft voor ons een belangrijk speerpunt.”

Johan Kruithof: ‘Deze resultaten laten zien dat het zinvol is om hier voortvarend, en in nauwe samenwerking met scholen, aan te werken. Elke voortijdig schoolverlater is er één te veel. We blijven ons inzetten om jongeren hun diploma te laten behalen. Dat is goed voor jongeren, maar ook voor de arbeidsmarkt en de samenleving’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!