Stem van Orden voert harde actie!

Zondag 29 maart 2015

Door Ingeborg

Peter Vroon

 

De stem van Orden moet weer harde actie voeren, nadat ze dachten dat het in 2011 beklonken was; géén AZC in Orden (het voormalige politiecentrum).

Na de uitspraak daarvan was het helder, de bewoners van Orden waren gehoord en de politiek partijen hebben daarnaar geluisterd. Uiteraard is dat ook de taak van de partijen hoor ik je denken, maar dát ze dat altijd doen is uiteraard een tweede…helaas…

Toch heeft het COA weer bij de gemeente aangeklopt, en wéér is Orden een mogelijke kanshebber voor een (groot) AZC. De gemeente is zelfs nog even snel de bestemmingsplannen aan het wijzigen…
Hoe is het mogelijk na de heftige strijd die vier jaar geleden gestreden is, de boodschap was toch helder?

De stem van Orden heeft een enquete opgesteld waarbij ze het erg fijn vinden als deze veelvuldig wordt ingevuld.
Deze zal aangeboden worden aan de burgemeester. Want uiteraard moeten de burgers van Apeldoorn hierin gehoord worden. Want daar zijn zij tenslotte voor!

Hieronder de mail van de stem van Orden:

Beste bewoner van Orden en omgeving,
 
Allereerst willen wij u bedanken voor de vele positieve reacties op onze vorige nieuwsbrief!
 
De trein, bestuurt door de burgemeester, dendert door met aan boord zijn projectgroep en het COA om af te koersen op een definitieve keuze voor één of mogelijk twee locaties voor een AZC met 600 tot 800 asielzoekers. De kans dat locatie De Kleiberg dat wordt is zeer groot en in april aanstaande wordt dat bepaald. Dit is dus over enkele weken al!
 
De burgemeester heeft gedurende het proces geregeld geroepen dat drie partijen daar een rol in spelen, te weten: B & W, het COA en de bewoners. Echter die laatste partij, de bewoners zelf, worden daar niet in gehoord!
Als dat initiatief niet van de gemeente komt, dan maar vanuit de bewoners zelf. Wij hebben ons sterk gemaakt om een peiling te houden onder de bewoners, en hebben voor u als belanghebbende een uitgebreide digitale enquête opgesteld. Deze kunt u eenvoudig invullen door de volgende link aan te klikken.

Wij willen u graag op de noodzaak van deze peiling wijzen. Het is niet 5 voor 12, maar 1 voor 12. Het invullen van de enquête kost u hooguit 15 minuten van uw tijd. Meerdere personen in een huishouden kunnen de enquête invullen. Ook uw buurman of buurvrouw die nog niet is aangemeld, kan dat doen als u deze link naar hen door mailt. Vult u s.v.p. de enquête volledig in. Graag op korte termijn zodat we tijdig een representatief beeld verkrijgen.
 
Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw moeite, maar bovenal door uw mening te laten gelden!
Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van de uitkomsten. Deze zullen wij aan de burgemeester en de gemeenteraad aanbieden, zodat zij weten hoe u erover denkt!
 
Met vriendelijke groeten,
De Stem van Orden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!