Stopt GGNet tijdelijk met jeugd psychiatrie?

Dinsdag 31 oktober 2017

Door Roelof Rump

Roelof Rump

GGNet en andere GGZ instellingen hebben een conflict met zorgverzekeraars en gemeenten. Zorgverzekeraars hebben rekeningen van dit en vorige jaren nog niet betaald. Een andere klacht is dat verzekeraars te weinig geld beschikbaar stellen om wachtlijsten weg te werken.

Daarnaast hebben gemeenten te weinig zorg ingekocht voor specialiste hulp aan kinderen en jongeren met psychische problemen. Leiden de gesprekken met verzekeraars niet tot verandering van beleid, dan komt er een patiëntenstop. Deze patiëntenstop zal met name de jeugdpsychiatrie treffen.

Samen met 7 andere GGZ-instellingen is een brandbrief verstuurd naar de leden van de Tweede Kamer. In deze aan de Tweede kamer gezonden brief viel mij een zinsnede op die betrekking heeft op gemeenten, dus ook onze gemeente: ,,We zien dat gemeenten budgetten en financiële risico’s opleggen die in veel regio’s tot problemen leiden. Problemen die gemeld zijn, maar waar we vervolgens eerder verslechtering dan verbetering zien.”

Een probleem dus voor de wethouders die (straks) geestelijke gezondheidszorg in de portefeuille heeft (waarschijnlijk Ben Bloem, als de raad het er mee eens is) , maar ook een onderdeel uit de portefeuille van staatssecretaris Paul Blokhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!