Toch evangelische school in Apeldoorn

Donderdag 10 februari 2011

Door Alex van Wijhe

Degenen onder ons met een goed geheugen zullen misschien de gesprekken van het bestuur van de Vereniging Evangelische Scholen (VES) met onze gemeenteraad herinneren. De VES was van plan om in Apeldoorn een school te stichten die bijbelgetrouw onderwijs zou gaan geven. De gesprekken met de raad vonden in juni plaats en hadden als uitkomst dat de gemeenteraad geen behoefte zag voor een evangelische school in Apeldoorn. Er was, naar zeggen van veel partijen, te weinig animo voor.

Verrassend genoeg besloot onze minister voor onderwijs, Marja van Bijsterveldt, afgelopen maandag anders. De gemeente Apeldoorn moet alsnog een evangelische school opnemen in het scholenplan. Bijsterveldt sprak uit dat onze gemeente de aanvraag ten onrechte had geblokkeerd, er was geen wettelijke basis om de komst van de school tegen te houden.

En dus krijgt Apeldoorn toch een evangelische basisschool. De verwachting is dat deze haar deuren opent in augustus 2011, maar eerst moet er nog een passende locatie gevonden worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!