Transgenders als politieke partij

Woensdag 13 maart 2019

Door Edward Butter

Ik heb het gehad. De Partij voor Transgenders! Geef mijn portie maar aan Fikkie.

Ik heb niets tegen transgenders, maar maak er alsjeblieft geen politieke partij van! De partijen voor de ikkies moeten eens begrijpen dat we met zijn allen in dit land wonen. Sinds 2 jaar ben ik invalide nu en heb ik gemerkt dat er nogal wat misstanden zijn hier. Ik voel echter niet de neiging om de Partij voor de Invaliden op te gaan richten. Waar is het onderscheid gebleven tussen politieke partijen en actiegroepen. Waarom is het FNV bezig met het klimaat en de PVDA met zekerheid waar het werk betreft?

Ik wacht op het moment dat – bijvoorbeeld de FNV – zichzelf opheft omdat ze overbodig zijn geworden. Het gaat – bij velen – allang niet meer om de idealen, maar om de achterban zo groot mogelijk te houden. Daar mogen dan wel wat idealen voor sneuvelen. En nu weer de Transgenders. Volgt natuurlijk de hele lbhtzi (hoop dat ik ze allemaal heb) gemeenschap. Nu ik het zo op zit te schrijven begin ik me plots een minderheid te voelen. Ik vind dat er voor mij gevochten moet worden. Ik begin dus een MP (Mij Partij).

En nu even serieus. Ik ken veel mensen van lokale partijen. Die waren ervan overtuigd dat de steden beter af zijn met lokale partijen en misschien hebben ze gelijk. Doch plots zie ik ze om het hardst deelnemen voor de provincies en de waterschappen. Hoe lokaal is lokaal of zijn er andere redenen?
Het pluche misschien. Soms kijk ik naar zo’n filmpje en denk: ga je huiswerk doen. Is in de gemeente niet zo erg maar ga niet verder dan dat. Besturen is een serieus gebeuren. Het gaat over het wel en wee van mensen, hun gezinnen en families. Eén verkeerde beslissing kan een hoop ellende teweeg brengen.

Tegen de gegadigden zou ik willen zeggen: vraag jezelf ten zeerste af of je wel de kennis, ervaring en capaciteiten hebt om die verantwoording op je te nemen. Tegen het electoraat (de kiezer) zou ik willen zeggen: denk goed na. Stem niet lichtvaardig op een leuk poppetje of op een poppetje die wat leuks zei.
En neem mee dat de provincies zometeen de Eerste Kamer gaan kiezen. Sta je achter de huidige regering dan is het wellicht raadzaam één van deze partijen te kiezen. Sta je er niet achter dan is het raadzaam een partij uit de oppositie te kiezen.

Persoonlijk wil ik hier de PVV, FvD en DENK nog even uitsluiten, omdat ik ze niet vertrouw.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!