Vanavond verkiezingsdebat scholieren

Donderdag 6 december 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Scholieren uit Zevenhuizen vormen een eigen politieke partij!

Apeldoorn heeft tijdelijk negen nieuwe politieke partijen. Deze partijen worden bestuurd door scholieren uit de groepen 5 tot en met 8 van De Ontdekking PC Jenaplanschool uit de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. Wekenlang voeren zij onder scholieren en ouders campagne voor hun standpunten over onder andere de crisis en geweld onder jongeren. De campagne eindigt met een verkiezingsdebat op donderdagmiddag 6 december aanstaande in de raadzaal van het Stadhuis.

De jonge fractievertegenwoordigers gaan het debat met elkaar aan onder leiding van Ben Brown, fractievertegenwoordiger van GroenLinks. Tijdens het debat komen onderwerpen als de effecten van de economische crisis, dierenmishandeling, armoede, asielzoekers, natuur en het gebruik van alcohol en drug en geweld onder jongeren aan de orde.  Kiezers kunnen het debat vanaf  7 december ook volgen op de website van de basisschool www.deontdekking.pcboapeldoorn.nl.

Op 10, 11 en 12 december kunnen de kiezers hun stem uitbrengen bij een van de stemlokalen op de basisschool aan de Schopenhauerstraat 277 in Apeldoorn. De stemlokalen sluiten op woensdag 12 december om 12.30 uur.  Donderdag 13 december wordt de uitslag bekend gemaakt. De winnaars van de verkiezingen nemen deel aan het leerlingenpanel van de basisschool. Het leerlingenpanel denkt mee over zaken die spelen op school en die de scholieren aangaan.

Met het debat en het voeren van een campagne wil de school haar leerlingen leren om hun stellingen te beargumenteren en meer  inzicht te geven in de staatsinrichting van Nederland. De filosofie van De Ontdekking  PC Jenaplanschool is dat kinderen  naast een goede basis van taal, rekenen en schrijven, met vaardigheden als samenwerken, je eigen leervragen formuleren en daar zelf antwoorden op zoeken verder komen in de wereld. Voor de standpunten in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen hebben de scholieren zelf eerst onderzoek gedaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!