Voor de zomer nog belevingsvlucht over Apeldoorn

Vrijdag 9 februari 2018

Door Daniel van Harmelen

Apeldoorn Direct

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat belooft nog voor de zomer met een belevingsvlucht te komen. Lokale partijen in Apeldoorn drongen daarop aan. ,,Onze herrie heeft geholpen,” reageert voortrekker Wim Willems van Lokaal Apeldoorn op het nieuws. Hij is er blij mee.

Een belevingsvlucht is nodig volgens het ministerie, omdat dan duidelijk wordt hoeveel herrie vliegtuigen maken die vanuit Lelystad opstijgen. Vliegveld Lelystad wil uitbreiden, maar stuitte op hevig verzet uit de omgeving. Gemeentes als Apeldoorn, Zwolle, Epe en Ede maken zich zorgen over de toename van vliegtuigherrie.

Om de belevingsvlucht zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat er geen twijfel bestaat over de hoeveelheid herrie en de mate van overlast, wil het ministerie met gemeentes en betrokkenen om tafel om duidelijk te krijgen wat de wensen zijn. Eerder al gaf verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen aan dat zij een belevingsvlucht zo goed mogelijk wil laten gebeuren.

Van Nieuwenhuizen benadrukte in december al dat het belangrijk is om de goede locatie en tijd te hebben voor de belevingsvlucht. Ook moeten burgers weten wanneer de vlucht plaatsvindt en waar, zodat zij het zelf ook kunnen ervaren.

De bijeenkomst waar de belevingsvlucht besproken wordt is op 22 februari van 19:00 tot 21:30 in ‘de omgeving van Zwolle’. Aanmelden kan via belevingsvlucht@minienm.nl. Doel van de bijeenkomst is om een kleine regiegroep te vormen die ,,de belangen van alle betrokkenen behartigt en gezamenlijk een vorm vindt waarop alle geïnteresseerden betrokken en geïnformeerd kunnen worden”, aldus het ministerie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!