Weevers ontkent problemen 50Plus, gesprek ‘positief’

Woensdag 11 juli 2018

Door Daniel van Harmelen

Fractievoorzitter Hans Weevers is verbaasd over berichtgeving van Apeldoorn Direct over ‘gerommel’ binnen zijn partij. Hij zegt zich daar niet in te herkennen. Desondanks laten meerdere bronnen binnen zijn partij een heel ander beeld zien.

Een gesprek met de lokale fractie en vertegenwoordigers van de provinciale én landelijke 50Plus moest de rust doen wederkeren. Dat lijkt voorlopig gelukt. Bronnen binnen de partij bevestigen een ‘positief’ gesprek, maar willen niks kwijt over de inhoud daarvan. Er wordt gesproken van een precaire lijmpoging.

Ondertussen weet Hans Weevers van geen problemen in zijn partij. Hij ontkent eerder gezegd te hebben dat anderen op zijn plaats als fractievoorzitter azen. Wat hem betreft was het gesprek dinsdagavond 10 juli een normaal gesprek tussen verschillende lagen van de partij.

Woordvoerder opent salvo

Ook woordvoerder namens 50Plus Andre van Wanrooij ontkent dat er ruzie is. ,,Er is een verschil van mening over een privézaak, maar dat is nog geen ruzie”. Dat er gesproken wordt van een ‘lijmpoging’ verbaast hem. ,,Dan zou er wat te lijmen moeten zijn. Degene die dat tegen u gezegd heeft zal wel een eigen agenda hebben, om ruzie te stoken binnen de partij. Dat mag je niet uitsluiten”, aldus Wanrooij. Volgens hem was het gesprek ‘een regulier overleg’, waar ,,inderdaad het meningsverschil wel ter sprake is gekomen.”

,,Sommige mensen zien hun uitspraken nu eenmaal graag in de krant”, aldus de landelijke woordvoerder. Wanrooij benadrukt dat het even kan duren voordat een ‘nieuwe’ fractie geolied loopt. ,,Het is niet altijd makkelijk, met nieuwe mensen die aan elkaar moeten wennen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!