Wethouder Prinsen zet de bloemetjes buiten

Donderdag 19 juni 2014

Door Redactie

Redactie

Op donderdagochtend 19 juni plaatste wethouder Prinsen de eerste van tien grote plantenbakken die de binnenstad van Apeldoorn groener maken. De eerste exemplaren zijn bij de bioscoop aan de Nieuwstraat geplaatst.

De bloembakken zijn onderdeel van een langlopend project om de binnenstad groener te maken. Dat wordt op verschillende manieren aangepakt. Zo worden bomen geplant op plekken waar dat kan. Ook worden plekken die tijdelijk braak liggen, groener gemaakt. Een voorbeeld is de recente aanleg van het Bongoparkje op de hoek Hoofdstraat/Kanaalstraat. Daarnaast is er het Stadslab, een samenwerking van bewoners, ondernemers en gemeente, die initiatieven neemt om de binnenstad groener te maken.

Veluws groen in rood

In de rode bakken staan grove dennetjes als referentie naar de Veluwe en het Stationsplein, Japanse esdoorns en kleinere struikjes die in het voorjaar bloeien. Omwonenden reageerden enthousiast op het voornemen van de gemeente. De ervaring met dit soort bakken tijdens de Triënnale in 2008 zijn positief. De bakken hebben een robuuste uitstraling.

Verbetering van de binnenstad

Behalve bij de bioscoop komen er bakken op de hoek Hoofdstraat/Paslaan, bij de entree van de Van Kinsbergenstraat en aan de zijkant van de bibliotheek in de Nieuwstraat. De bakken worden mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Gelderland en zijn onderdeel van de herinrichting van de totale openbare ruimte van de binnenstad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?