Wim Willems lijsttrekker van Lokaal Apeldoorn

Donderdag 29 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Wim Willems zal de lijst aanvoeren van de lokale fractie ‘Lokaal Apeldoorn’. Het was nog even spannend wat partijgenoot Ben Hendrikse zou doen, maar hij gaf zich niet op als kandidaat. Willems is blij met het uitgesproken vertrouwen van zijn leden.

Het is officieel de eerste keer dat Lokaal Apeldoorn meedoet met verkiezingen. Bij de vorige verkiezingen in 2014 waren Ben Hendrikse en Wim Willems nog concurrenten van elkaar, respectievelijk van Gemeentebelangen Apeldoorn en Leefbaar Apeldoorn. Na ruzie binnen de partij van Ben Hendrikse besloot die, samen met fractiegenoot Sukran Aksoy, zich aan te sluiten bij Leefbaar Apeldoorn. De naam werd vervolgens omgedoopt naar ‘Lokaal Apeldoorn’.

Samenwerking

De samenwerking werkte onder andere omdat Ben Hendrikse en Wim Willems enkele taken met elkaar deelden. Hendrikse was immers zijn positie kwijt als fractievoorzitter aan Willems. Het presidium, de commissie van fractievoorzitters die bepalen wat op de politieke agenda komt, werd daarom ook om de beurt bezocht door Willems of Hendrikse. Nu Hendrikse afzag van het lijsttrekkerschap was de baan vrij voor Willems om gekozen te worden als lijsttrekker.

Door de krachten te bundelen kreeg de partij van Hendrikse en Willems een aardige vinger in de pap binnen de raad, met 5 van de 39 zetels. Ook de VVD, ChristenUnie en het CDA hebben vijf zetels, D66 is de enige die groter is met zeven zetels.

Wethouder

Lokaal Apeldoorn zit nog in de oppositie, maar wat Willems betreft staat de partij open voor bestuurlijke verantwoordelijkheid. Willems zelf staat open voor de functie van wethouder. ,,Maar die keuze moet nog gemaakt worden binnen de partij”, benadrukt hij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!