Help de bevolking van Oekraïne

Zitten Blijven

Maandag 6 februari 2012

Door CWOLTERS

Ernst van Rossum / Frevaro

Wethouder Rob Metz is weg. De problemen nog lang niet. In plaats van samen met de ambtenaren de problemen aan te pakken, krijgen we een een rondje symboolpolitiek voor de kiezen. De wethouders van de gemeente Apeldoorn stellen hun posities ter beschikking, zo geeft wethouder Olaf Prinsen (D’66) aan. Jammer, “Het is aan de gemeenteraad wat men daarmee doet.” Blijven zitten, zou ik zeggen en nu keihard aan het werk gaan om de problemen oplossen. Het is volstrekt oninteressant dat de wethouders fouten erkenden eb vervolgens tegenspraken de raad bewust onjuist geïnformeerd te hebben. Ook de raad zat erbij en keek erna, dat kun je in de wandelgangen voldoende bevestigd krijgen en ambtenaren hadden ook steviger van zich af kunnen bijten. Goed en dan nu aan het werk.

Het is verbijsterend vast te stellen dat wethouder Fokko Spoelstra een gehoor van ondernemers schijnt te hebben voorgehouden dat er al 60 miljoen boekhoudkundig is weggepoets en dat de inwoners van Apeldoorn slechts 600 euro per jaar over een reeks van jaren. Die onvrijwillige bijdrage zal geleverd moeten worden tot het weer beter gaat met de economie en de verkoop van de grond weer gaat lopen. Is het teveel gevraagd om af te spreken tot dat moment geen wethouders meer op wachtgeld gaan, geen ambtenaren overgeplaatst of zelfs ontslagen. De oude politiek van zwarte pieten moet plaats maken voor een gerichte aanpak. Wie werkt maakt fouten, wie politiek bedrijft vergist zich soms en wie denkt dat de toekomst mathematisch te voorspellen moet een poosje ‘uit de roulatie worden genomen’. Dus, bericht aan allen: Zitten blijven en als de wiedeweerga aan de slag.

Apeldoorn heeft mogelijkheden en mensen zat om de problemen van alle kanten aan te vallen, aan te pakken en naar het verleden te verwijzen.

Wat is de beste volgende stap in het dossier grondbedrijf?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?