1-2’tje: 2016 is gestart, en hoe!

Donderdag 7 januari 2016

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Allereerst de beste wensen voor jou, je gezin, iedereen die je lief is en onze lezers. Maak er een fantastisch 2016 van! Hoe, dat is voor ieder persoonlijk anders, maar ga ervoor!

6 dagen oud is 2016 en alles gaat door zoals het de laatste weken van 2015 ook was. Heb jij goede voornemens? Ik niet. Niet nu specifiek. Niet meer dan de voornemens die ik elke week heb. Wat ik van dit jaar verwacht, is niet anders dan dat ik van het vorige jaar verwachtte, niet anders dan wat ik elke dag, elke week hoop.

Het jaar is wel vreemd begonnen; schaatsen op straat in de Noordelijke provincies. De laatste keer (en de enige keer denk ik), dat ik dat heb kunnen doen, was in 1978, toen mijn zusje en ik op onze schaatsen naar school konden. Het staat zo haaks op alle berichtgeving over de opwarming van de aarde. En het schijnt dat we in januari en februari nog wel wat kou kunnen verwachten. Van mij hoeft het niet, maar we gaan het meemaken. Wie weet is er dit jaar weer eens een elfstedentocht!

Schokkend aan het begin van het jaar, zijn de massale aanrandingen en verkrachtingen in verschillende Duitse steden. Schokkend en raar. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. De feiten zijn natuurlijk afschuwelijk!! Ook hier is de berichtgeving leidend in je oordeelsvorming. Maar hoe worden wij gemanipuleerd? De berichten spelen ontzettend in op de angst die er heerst voor de gewoonten van (extreme) islamieten en dan vooral voor het gebrek aan respect voor vrouwen in landen in het Midden-Oosten, waar toch veel van de vluchtelingen vandaan komen. En dan in drie verschillende steden; het lijkt haast georganiseerd. Als het de ontwikkelingen met betrekking tot het vluchtelingenprobleem betreft, dan ben ik wel heel erg benieuwd wat 2016 ons gaat brengen.

Peet, 2016 is weer volledig gestart. Werk gaat gewoon door, helaas voor veel personeel in winkelketens niet. Triest om te lezen hoeveel winkels uit ons straatbeeld zullen verdwijnen. Echter, daar zijn we allemaal debet aan, want wie shopt er nu niet online om te kijken of het elders goedkoper te verkrijgen is?
Veel examen-kandidaten in het middelbare onderwijs, hebben volgende week tentamens, schoolexamens of toetsweek (de naam verschilt nogal eens per school). Deze mensen wens ik vanaf deze plek heel veel succes en weinig stress toe!

Lieve Peet, geniet van alles wat je doet in 2016! Blijf gezond, heb lief en wees lief! En dat wens ik jullie allen!

Liefs,

Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!