1-2’tje: ADHD, Twitter en Tsjechische aangelegenheden

Woensdag 13 november 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Uh, stil zitten? Nee, dat echt niet. Maar zo te merken zat jij ook niet stil, dit weekend. Wat een vervelende pech voor je, al die medische toestanden. Ik heb je gevolgd vanuit Pilzen in Tsjechië.

We waren daar met acht fotografen, om Pilzen dichter bij Apeldoorn te brengen. Dat is redelijk gelukt. Het is een aparte stad, waar je veel kunt beleven. Aardige mensen en wel een heel aparte uitgaanscultuur. Je ziet met name vrouwen met vrouwen uitgaan. Zittend aan een wijntje met elkaar, al rokend zich verpozen. Jongens in het uitgaansleven, die zie je haast niet. Ja, wel oude mannen met een jong meisje. Dat soort zaken. Vergelijk ik dat met Apeldoorn en alle pronkgedrag van de pubers van het Caterplein, dan is het een wereld van verschil. Ik heb je er maar niet over getwitterd.

Over twitteren gesproken, de Social Media Club was maandagavond in het ACEC-gebouw. Ik heb wel genoten van de spreker, een Brabantse rastaman met een volkomen ADHD uiterlijk en karakter. Vermakelijk vermoeiend. Ik dacht dat ik iets van Twitter wist, maar deze man had haast een autistiforme manier van Twitter benaderen. Ik vond hem wel vermoeiend op het eind van de avond. Ik zal later rustig het geheel nog eens doorlezen. Overigens gaan alle jonge mensen massaal over naar Twitter in plaats van facebook. Twitter kan ook ons gedrag analyseren en reclame daarop aan passen. In ons geval: reclame met wijn en fotomateriaal toch?

En vanavond is er een oefenavond in het kader van Help-portret, in de studio waar dit weekend een poging tot inbraak was. Nog een paar weken en Help-portret gaat van start op 7 december. Geer en ik hebben weer Eigen gehaald en de boodschap hebben kunnen vertellen aan de lezers. De voorbereidingen gaan prima, dankzij alle teamleden. Gedreven en vol passie gaat dit.

Ik ga een afspraak maken met je voor een avondje bijkletsen.

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!