1-2’tje: Apeldoorn een beetje mooier

Woensdag 9 december 2015

Door Joke de Wolde

Hoi Peet,

Je hebt gelijk; de wereld mooier maken is niet zo moeilijk, als je in het klein begint. Dit weekend gebeurt dat op zeker twee plaatsen in Apeldoorn! Het Helpportret is een fantastisch initiatief, waar ik ook een paar keer deel van uit heb mogen maken. Ontroerende momenten, dankbare momenten, veel plezier en blijheid kenmerken zo’n dag, saamhorigheid vanwege het gevoel dat je als team vrijwilligers (ontzettend veel!) iets uit maakt in het leven van mensen. Helaas ben ik er dit jaar niet bij, maar ik wens jullie en de gasten die komen een fantastische dag.

Ik mag de dag daarna weer helpen bij Wereld Lichtjesdag Apeldoorn in Park Berg & Bos. Ook zo’n prachtig en ontroerend initiatief. Hier wordt ouders de kans geboden om hun overleden kind te herdenken. Of het kind nu voor de geboorte is gestorven, of veel later daarna, aan ziekte of ongeluk, het verlies van een kind is niet te bevatten. Park Berg & Bos zal baden in kaarslicht aanstaande zondag en we hopen op weer een liefdevolle en warme ceremonie.

Ik wil me, nu de sint ons land weer heeft verlaten, dit jaar niet laten meeslepen in de hysterie van de mensheid, die in de periode voor de kerst elk jaar weer optreedt. Ik wil genieten van zij die me dierbaar zijn, van het feit dat ze er überhaupt zijn en me onderdompelen in de sfeer die voor mij kerst betekent: liefde, warmte, licht en gezelligheid! Mijn kerstboom staat, kaarslicht vult ons huis en ja, the christmasstation galmt al een paar dagen alle kerstliedjes die men kan verzinnen door de woonkamer. En ik vind het heerlijk dit jaar!!

Fijne december Peet!

Liefs,

Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!