1-2’tje: Een vreedzaam dorp

Zondag 24 januari 2016

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

De demonstratie van Pegida is vorige week rustig verlopen. Dat kan in Apeldoorn. En gelukkig maar! Ik vind menigten altijd een beetje beangstigend, vooral als er sprake is van (mogelijk) hoog oplopende emoties. Dan is de kans groot dat er iets uit de hand loopt. Kijk maar naar de toestanden die ontstaan bij voetbalwedstrijden. Vaak gaat het niet eens meer om het spel, maar om het gebeuren er om heen. Mensen laten elkaar niet in hun waarde en dat is jammer. Zacht uitgedrukt. Vaak is dat een gevolg van onbegrip. Dan is het makkelijker (voor sommigen dan) om van je af te blèren, te schelden of van je af te beuken, dan begrip en toenadering te zoeken.

Over twee weken staat Apeldoorn weer op z’n kop tijdens de Midwinter Marathon. Peet, ik denk dat jij en ik zo’n beetje de enige Apeldoorners zijn die daar niet aan mee doen… Ik zal wel langs het parcours staan met vrienden en vriendinnen om onze andere vrienden aan te moedigen en een hart onder de riem te steken. De sfeer bij de MWM is altijd heel gezellig en nu maar hopen dat de weergoden de hardlopers gunstig gezind zijn. Aan de inzet zal het niet liggen, op deze zondag worden er, op Facebook te zien, heel veel oefenrondjes gelopen.

En er staan meer evenementen op stapel in het Apeldoornse, ik zag de line-up voor het Drakenbootfestival alweer voorbij komen. De start van de Giro belooft ook een spektakel te worden èn de Roparun komt dit jaar voor de vijfde keer door Apeldoorn. Ik vind het opvallend dat er bij ons, in Apeldoorn, eigenlijk nooit geweld of andere ellende voorkomt bij dit soort evenementen. Een vreedzaam dorp, zijn we dat?

Ik hoop dat we daar “ja” op kunnen zeggen. En ik hoop dat we weer een jaar vol fantastische evenementen tegemoet gaan!

Fijne zondag nog, liefs,

Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!