1-2’tje: Gij zult niet …………….

Woensdag 8 januari 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

De feestdagen weer aan de kant. Alles weer normaal in Apeldoorn. Nou ja, normaal. Jij krijgt geen drank meer in bijzijn je dochter. Dat is niet leuk en eigenlijk een stomme regel. Ook hier in Apeldoorn.

Je wordt af en toe schijtziek van dat dubbele moraal van de overheid c.q. de lokale overheid. Zogenaamd geen drank in bijzijn van je kind. Het is echt op zijn smalst. Natuurlijk moet je kinderen niet opzadelen met drank, dat is niet goed, maar kinderen mogen wel met allerhande rotzooi in contact komen via school en media. Noem zelf maar op.

Ik weet nog dat er nergens meer gerookt mocht worden. Dat gaf, ook in Apeldoorn, een heisa van jewelste. Er waren kroegen die dit wel deden en een boete riskeerden. Dat gebeurde ook.

Jook, straks word je echt aangehouden in de supermarkt voor onzedelijk gedrag, namelijk dat je met een fles wijn onder je arm naar de kassa loopt. Straks komt de bedrijfsleider van, hoe heet die winkel ook al weer? Shit ik ben de naam vergeten! En dan mag je gefouilleerd worden, want mogelijk verberg je een kind onder je jas. Ik bedoel te zeggen: laten we alsjeblieft normaal doen en elkaar de vrijheid gunnen. Straks krijgen we illegale moeder en dochter drinkparty’s, waar moeders onderling rustig aan de wijn zitten en de kinderen aan de iPhone. Of word dit het volgende verbod: gij zult geen Smartphone meer hebben onder de 21.

Apeldoorn: word wakker en pik dit onnozele gedrag niet van de lokale middenstand en overheid. Kom in opstand en zeg volmondig: proost lieve dochter van 15!

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!