Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: heet

Zondag 5 juli 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Veel te laat, maar de afgelopen dagen bleven mijn vingers aan het toetsenbord plakken vanwege de hitte. Er zijn mensen die deze temperaturen van ver boven de 30 graden lekker vinden, waaronder mijn eigen zus, maar ik hoor daar dus niet bij. Ik moet alle moeite doen om een beetje koelte te zoeken en mijn bloedsuikers stabiel te  houden. Gisteren was ik zelfs bevangen door de hitte, geloof ik, misselijk, duizelig, en niet af te koelen. Maar goed, ik heb het overleefd en het lijkt weer wat normaler te worden.

Grappig, jouw oudste kleinkind is net zo oud als mijn dochter. Ook ik zie de geschiedenis zich herhalen en herken veel van mezelf en mijn acties in haar, hoewel zij een stuk brutaler is dan ik en meer durft dan ik deed op die leeftijd. Een geschiedenis herhaalt zich nooit volledig; kinderen gaan hun eigen weg, op hun eigen manier. met hun eigen fouten. Op het moment dat ik dit schrijf is de dame aan het genieten op een festival.

Jouw vakantie zit er op, ik heb een vrije week voor de boeg. Gelukkig met niet van die idiote temperaturen, too hot to handle voor mij. Echte plannen heb ik niet, gewoon een weekje niks! Misschien ga ik de World Press Photo in Zutphen wel even bezoeken, Zutphen is verder ook een leuke stad!

Tot gauw, liefs,

Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?