1-2’tje: moodboards en eigenwijs irritant zijn

Woensdag 13 mei 2015

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Het ontroerde me, het stukje van jou over Moederdag. Het is zo waar dat een moeder alles bepalend is voor je leven. Dat kan in positieve en in negatieve zin. De mijne is al jaren niet meer op deze aarde en was een mengeling tussen Koningin Juliana en ” Dame Edna”. Kortom, extravagantie ten top. Nou begrijp ik ook waarom ik dit zo waardeer.

Ach ja Jook, je wordt in je leven gevormd door veel mensen en omstandigheden. Maar er zijn ook mensen die zeggen dat als je maar alles op een soort moodboard zet, dat je dan alles kan bereiken. Een soort wensboom of wensdroom. Het is een beetje de variant van extreem positief denken en dan gaat het gebeuren. Het ergste is dan ook dat mensen het zelf gaan invullen. Vroeger leerde ik in de psychiatrie dat dat ” Self forfilling prophecy ” heette.  Daarom moet iedereen zijn of haar eigen ” moodboards” maar hebben . Er is namelijk voor velen een andere werkelijkheid en waarheid. Kijk, als je je eigen waarheid deponeert op Facebook, dan krijg je altijd wel mensen die er iets van vinden of het als een waarheid verkondigen. Je krijgt altijd mede en tegenstanders over zaken.

Jook, zal een moodboard voor ons als collectief ook gelden? Heel hard positief denken en plaatjes plakken, zodat we na 29 mei weer een studio krijgen en voor Helpportret weer een nieuwe ruimte om de mensen weer te mogen ontvangen in december.

Maar ja Jook, misschien ben ik gewoon te eigenwijs en te irritant en moet ik mezelf maar een klap voor mijn kanis geven, in plaats van dat een ander dat doet. Lees “vreemdekunst “. Ik geloof namelijk dat je gewoon je gezond verstand moet gebruiken, met een hart op de goede plaats. We mogen allemaal uniek zijn en blijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!