1-2’tje: To run or not to run, that’s the question

Donderdag 27 maart 2014

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hi Peet,

Mijn hoofd staat er niet zo naar, ons 1-2’tje. Mijn hoofd staat eigenlijk nergens naar. Mijn hoofd staat er naar dat ik wil werken, maar dat ik moet toegeven dat dat nog even niet lukt. Mijn hoofd staat naar bloedsuikers, alleen maar eigenlijk. En naar overleven. Het komt wel weer goed, mede dankzij de enorme hulp die ik van mijn internist en de verpleegkundigen in het ziekenhuis krijg. Maar het gaat mij niet snel genoeg. Ik wil verder, door, actie. Maar ik laat het me maar gebeuren deze keer, probeer niet eigenwijs te zijn en te luisteren naar mijn lichaam.

En het kan altijd erger. Mensen in de laatste fase van het proces dat kanker met zich meebrengt, denken er niet aan dat het sneller moet. Voor hen kan het misschien beter, dragelijker, hanteerbaarder. En om dit mogelijk te maken, is de Stichting Roparun er. Deze sponsorloop in estafettevorm, zowel vanuit Parijs als vanuit Hamburg naar Rotterdam, heeft als doel geld in te zamelen voor zorg en nazorg voor mensen die nu met kanker te dealen hebben. Er zijn twee Apeldoornse teams die met Pinksteren vanuit Hamburg naar Rotterdam lopen en fietsen; de Ecorunners en 21018-dagen. Samen zullen we ervoor zorgen dat de doortocht van de Roparun door Apeldoorn en dwars door het gemeentehuis in de nacht van 8 op 9 juni een groots feest wordt.

Team 21018 dagen heeft komend weekend een eigen actie om geld voor de Roparun in te zamelen. Op zondag 30 maart kun je in (eet-)café Röntgen voor 50 euro genieten van een 5-gangen diner, inclusief consumpties. Aanvang is 17.00 uur, vanaf 16.30 ben je welkom. Tijdens het diner is er live entertainment en wordt een bingo gehouden. Aansluitend kun je naar de Soultrainparty, die beneden in het café plaats vindt. Wil je niet dineren, maar alleen naar de Soultrainparty, dat kan ook. Deze begint om 20.00 uur. Kaarten hiervoor zijn los verkrijgbaar, voorverkoop 7,50 en aan de deur 15,00 euro. Aanmelden kan via 21018dagen@gmail.com. Voor meer info kun je op de website kijken.

Ik maak hier maar een beetje reclame voor ons collega-team, dat is het enige wat ik nu kan doen. Het doel waarvoor wij samen met alle andere Roparun-teams strijden is zo ontzettend nuttig en zinvol. We zijn allemaal zo verschrikkelijk gemotiveerd om er een succes van te maken! En ook al werkt mijn fysiek even niet zo lekker mee, mijn hersens werken nog wel, ik hoop dat alle kleine beetjes helpen.

Tot gauw Peet!

Liefs, Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?