1-2tje: zonnig Apeldoorn

Donderdag 6 juni 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peter,

Leuk, je verslag van hoe  jij en Gerard kunst en cultuur beleven in Kas. Ik ben benieuwd naar de resultaten en de expositie die daar op zal volgen. Terwijl jij in het Turkse Kas verblijft, heeft men ook in Nederland de zon aan gedaan. Wat een verademing zeg!! En dat komt precies goed uit, vandaag is onze Terrasverkiezing gestart. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst. Natuurlijk heb ik mijn persoonlijke voorkeur, maar die hou ik maar even voor me.

Het zal je niet ontgaan zijn Peet. Ik ben gestart met hardlopen. Althans, een poging daartoe. Ik ben er niet voor in de wieg gelegd, maar onze vrienden stimuleren me dusdanig, dat ik ze ook niet wil teleurstellen. Dus ik zet maar even door. Bewegen is goed voor een mens, en die hardlopers zijn allemaal graatmager, dus je weet niet waar het allemaal toe leidt. Dat ik me daarbij wel eens kritisch (sarcastisch of gewoon chagrijnig) over het hardloopprogramma uitlaat, zorgt weer voor veel hilariteit bij diezelfde vrienden. Ach, doe ik nog wat goeds voor de mensheid. Wat ik wel raar vind, is dat zodra je begint met hardlopen, het ineens lijkt of iedereen dat doet, zelfs de wethouder twitterde dat hij een rondje aan het hardlopen was. Net als wanneer je zwanger bent, dan zie je overal om je heen alleen maar dikke buiken en kinderwagens. Of is er gewoon in het algemeen een gezondheidsmanie toegeslagen?

Over gezondheid gesproken, terwijl heel Nederland aan het genieten was van de zon, heb ik vandaag weer een paar uur op de dagverpleging van het Gelreziekenhuis door gebracht, om mijn ijzergehalte aan te laten vullen. Er wordt wel geklaagd over de kwaliteit in de gezondheidszorg, maar over de dagverpleging in het Gelreziekenhuis heb ik niets te klagen. Het verplegend personeel neemt alle tijd, stelt je op je gemak, komt regelmatig controleren en is vakkundig. Ik was er rond lunchtijd en er werd me netjes brood, belegd, drinken naar keus en een kop soep aangeboden. Dat wilde ik even kwijt.

En nu, het is achter in de middag, neem ik plaats op mijn eigen terras, dat in mijn achtertuin en trakteer ik mezelf op een heerlijk koud roseetje. Proost Peet, tot gauw!!

Jook

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!