3 bands, 30 man publiek en 2 fotografen

Maandag 5 juni 2017

Door Henk Schrier

In de popzaal van de Gigant in Apeldoorn traden vrijdagavond 2 juni 3 bands  op. Mijn verwachtingen waren deze keer hoog, ik had al wat op het internet voorbij zien komen van deze bands. die al op diverse festivals hadden opgetreden. En deze keer dus samen in Gigant in Apeldoorn.

Bij binnenkomst was de zaal op 1 man na leeg nou ja oke er liep ook nog wat personeel rond. Het optreden werd een kwartier later begonnen dan gepland, of dit was met de hoop ‘wie weet komen er nog meer’, ik weet het niet.

De aftrap werd gedaan door de Canadese indierockers van Scenic Route to Alaska, lekkere stevige snelle, maar ook gevoelige nummers. Er kwamen ondertussen wel wat meer mensen de popzaal binnen, maar meer dan 30 zijn het deze avond niet geworden.

Vervolgens Trad de Nederlandse rockband Backgammon Music, een 5-koppige band met een ongekend enthousiasme. De gitaristen waren gewaagd aan elkaar, waarbij een enkel af en toe een de toesten van een piano-achtige instrument beroerden.

De avond eindigde met de Hongaarse Rockband Ivan  & The Parazol; gewoon lekkere rocknummers. Wat een compliment voor alle bands is dat ze speelden alsof de Gigant uitverkocht was. Mijn conclusie: zeker 470 Apeldoorners hebben een topavond gemist. De 30 man publiek en 2 fotografen hebben een topavond gehad.

Gigant Apeldoorn, vrijdagavond 2 juni

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?