Wanda loopt Vierdaagse voor Reumafonds

Dinsdag 24 juni 2014

Door Redactie

Wanda Catsman

Wanda Catsman uit Montfoort loopt de 4daagse Apeldoorn met een speciaal doel: met iedere kilometer steunt zij het Reumafonds. Deze ‘Apeldoornse’ kilometers leveren een belangrijke bijdrage aan haar 1.000 kilometerlange wandeling ten bate van de financiering van onderzoek naar reuma.

Wanda is de afgelopen periode iets te vaak geconfronteerd met reuma, zowel onder haar familieleden als onder haar vrienden. Zelf zegt ze hierover: “Van buiten zie je het niet; het zijn stuk voor stuk vechters en doorzetters. Toch gaan ze vanbinnen langzaam kapot. Ik zie hoe moeilijk ze het hebben met hun ziekte en de beperkingen die de ziekt ze oplegt. Maar ik zie ze ook zoeken naar kansen en mogelijkheden, grenzen verleggen en doelen stellen. Dat inspireert mij om mijn eigen grenzen te verleggen; 1.000 kilometer om een weg te banen voor onderzoek en de hoop op een beter perspectief.”

Reuma; behandelbaar maar (nog) niet te genezen

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor. Er zijn zelfs kinderen met een vorm van reuma. Bijna 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. Dat de impact van reuma groot is, zag Wanda in haar eigen omgeving.

Iedere kilometer dichterbij doel

Duizend kilometer wandelen in een jaar is niet niks. Dit betekent gemiddeld 20 kilometer per week. Voor een werkende vrouw, partner en moeder van een zoontje is dat met recht een flinke uitdaging. Toch doet Wanda het. Ter voorbereiding heeft zij inmiddels het Marskramerpad (van Scheveningen naar Bad Bentheim) gelopen en wandelt zij nu het Veluwe Zwerfpad. Allemaal kilometers die bovendien meetellen voor haar uiteindelijke doel. De 4daagse is een volgende prestatie; niet eerder liep Wanda zoveel en zo lang achter elkaar.

Elke euro telt

Inmiddels heeft Wanda al een flink bedrag opgehaald; ruim 1000 euro en nog dagelijks melden zich nieuwe sponsoren. Het uiteindelijke financiële doel is 2.000 euro; een geweldig bedrag voor het Reumafonds! En natuurlijk is iedere nieuwe sponsor welkom. Via haar blog en haar Facebook pagina houdt Wanda alle belangstellenden op de hoogte van haar wandelingen. Haar volgen kan via Twitter.

De actie van Wanda sponsoren? Dat kan via haar actiepagina op justgiving.nl, zodat het geld direct bij het Reumafonds terecht komt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?