9e editie Plugged! in Gigant

Vrijdag 28 mei 2010

Door Tom Brands

De deelnemers voor de 9e editie van Plugged! zijn bekend. De deelnemers zijn Suffocate Your Saviour (metal), From Spark To Fire (punkrock), Midfield (blues/rock), Descile (rock), Kings glasses (electro/techno), Narimo (hiphop/rap). Zij zullen op vrijdagavond 4 juni elk een kwartier optreden en strijden om de eerste plaats.

In het voorprogramma staat de band The Doots, de winnaar van de 8e editie van Plugged! DJ Ovis draait tussen de optredens door en sluit de avond af. De presentatie is in handen van Coen Pennings. Olaf Prinsen, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Apeldoorn zal de avond openen. In de jury nemen Sander Keuls (voorheen bassist van de Apeldoornse band Yellow Pearl, nu van de Apeldoornse band The Lucifer Principle), Karim Osman (breakdancer van de Apeldoornse breakdancegroup Come Correct), Lonneke Scholten (zangeres van de inmiddels opgeheven Apeldoornse band Base-ment, deze band speelde op de 1e editie van Plugged! en werd 2e) en Sjolke Boomsma (Sjolke is op jonge leeftijd verhuist naar Australië en nu een jaar in Nederland, hij eindigde erg hoog bij een wedstrijd wie de nieuwe drummer van de bekende band Crowded House zou worden).

Elke band krijgt 15 minuten speeltijd, waarna zij feedback krijgen van de juryleden. Na afloop van alle optredens kan het publiek door middel van het toegangskaartje stemmen op zijn of haar favoriete deelnemer. Hieruit volgt een top 6. De jury stelt eveneens een top 6 op. Hieruit volgt vervolgens de definitieve uitslag en de winnaar. De winnaar mag uiteraard nog een nummer spelen als toegift.

De winnaar van Plugged! krijgt een interview met foto in De Stentor, een interview in 055 Magazine, een interview in Apeldoornext, een professionele huisstijl van MediaXperience, een fotoshoot door Gerhard Witteveen en de Vilmos Pluim Wisseltroffee, een gitaar ter ere aan presentator Vilmos Pluim, die de vaste presentator was van Plugged! en Apeldoorner.COM, totdat hij op 6 augustus 2008 plotseling overleed. Alle deelnemers ontvangen een cadeaubon om een dagje te komen sporten bij de Pellikaan Health & Racquet Club.

Plugged! wordt georganiseerd door Tom van der Beek, Joram Wentink (Apeldoorner.COM), Lenneke Brink (Gigant) en Tom Brands en vindt twee maal per jaar plaats. Plugged! is een muziekevenement voor en door Apeldoornse jongeren in Gigant. Plugged! is ontstaan door de samenwerking tussen jongerenplatform Apeldoorner.COM en Poppodium Gigant met het idee om beginnende Apeldoornse jongerenbandjes een kans te bieden podiumervaring op te doen en zich te presenteren aan het Apeldoornse publiek. De negende ,editie van Plugged! vindt plaats op vrijdagavond 4 juni 2010 in Poppodium Gigant Apeldoorn, aanvang 19.30 uur. Een kaartje kost in de voorverkoop 6 euro en 7 euro aan de deur.

Informatie over de voorgaande 8 edities van Plugged! vindt u op:  http://www.tombrands.nl/Plugged.html

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!