ACEC pakt uit met muurschilderingen en meer

Donderdag 25 februari 2016

Door StrangeArt

 

Opening zaterdag 27 februari, 16.00 uur. Aansluitend op de opening het kunstenaarsbuffet. Op het menu staat Italiaans. Reserveringen sturen naar gerrit@steenbergen.cc

ACEC heeft een grote naam opgebouwd met (abstracte) muurschilderingen. Deze lijn wordt doorgetrokken met Graphic Surgery waarachter de kunstenaars Erris Huygens en Gysbert Zijlstra schuilgaan. Daarnaast heeft ACEC een beroep gedaan op de kleine, onafhankelijke uitgeverij Stickit. Via  hun netwerk komen drie kunstenaars naar de kunsthal in de Roggestraat die geheel in de stijl van Stickit zijn beïnvloed door de street art.

Graphic Surgery en Stickit hebben in 2010 een publicatie uitgebracht en delen zo hun achtergrond en interesse in street art, kunst in openbare ruimte  De afgelopen jaren hebben de werken van Graphic Surgery de grenzen verkend van verschillende technieken en genres binnen hun kenmerkende stijl. Het kunstenaarsduo Huygens-Zylstra beweegt zich vrij tussen schilderijen, murals en installaties, terwijl ze hun systematische esthetiek behouden van diagonale lijnen, geometrische vlakken en een overwegend zwart-wit kleurenschema. Grote werken van papier maken deel uit van hun artistieke bagage.

Stickit biedt tot op de dag van vandaag een podium voor street art. ,,We laten de kunstenaars volledig vrij, wat resulteert in een verassende publicatie’’, aldus de uitgeverij. Drie door Stickit uitgekozen kunstenaars bewijzen dat in ACEC. Aris is een van de paradepaardjes uit de Stickit-stal. Zijn werk is verrassend en eden première voor Nederland. Merijn Hos komt uit Utrecht.  Momenteel werkt Hos aan een reeks schilderijen met als thema bloemen en planten. In ACEC zet Merijn deze serie door in een muurschildering. De ruimtelijke werelden van Johan Moorman doen denken aan retro computer games, het werk van de graficus Escher, of illustraties uit oude Lego catalogi. De dertiger laat zich in zijn autonome werk inspireren door retro-futuristische beelden, architectuur, muziek en technologische ontwikkelingen.

Over de foto: Het eindresultaat kan ik u nu nog niet laten zien. Op Facebook is de voortgang gedeeld. Bij gebrek aan beeld van het eindresultaat dan maar een foto van de lunchende kunstenaars

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!