AGOVV, wat moet ik daar nou mee?

Maandag 14 januari 2013

Door Ragrenner

Dennis Terwel

Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging. “De Blauwe Knoop”, vandaar de clubkleur! Een besloten cluppie, mannen met hetzelfde probleem die elkaar “in iets anders” vonden! Dat werkt(e)! Balletje trappen en ondertussen mekaar een hart onder de riem steken bij een “terugval”! Droogstaan is immers de enige remedie bij alcoholverslaving, daar gaat het om. Ja, ja, ik maak de grap toch; AGOZV was beter geweest, Apeldoornse Geheel Onthouders Zaalvoetbal Vereniging, dan houd je het wel droog!

Oke, ik ben geen geboren Apeldoorner, en zeker geen voetballiefhebber! Ik vind sport in het algemeen, maar vooral (betaald)voetbal, stompzinnig, behalve boksen, want daar is het wel weer zinnig, dus boksen vind ik ronduit ridicuul!

En toch, het gaat me wel een beetje aan het hart, Apeldoorn verliest weer een stukje historie. Apeldoorn is sowieso sterk in het afbreken van historie, letterlijk ook! Hele buurten worden afgebroken, gevels voor monumentale (winkel)panden opgetrokken! Apeldoorn onttrekt zich letterlijk “aan het gezicht”! Zijn wij Apeldoorners eigenlijk wel in staat cultuur/historie te scheppen en te behouden?

Ik las een artikel van Martijn Krullaars via Facebook, http://www.destentor.nl/extra/bespiegelingen/dood-paard-1.3597708
waarop Bert Anvelink reageerde met: “Apeldoorners zijn niet trots, een Apeldoorner zijn is de personificatie van doe maar gewoon, niet je nek uit steken, het maaiveld mijden, laat staan er boven uit steken. Wij zijn niet blij met een BVO of het Omnisportcentrum, overal zijn wij tegen, nergens zijn wij voor. Dat is Apeldoorn of een Apeldoorner. Spijtig maar waar!”

Waar of niet, ik voelde mij daardoor aangesproken. Ik ben inmiddels wel een Apeldoorner. In ’76 hier neergestreken, trouwde ik een Apeldoornse en begon een bedrijf! Ich bin ein Apeldoorner en wil hier ook niet meer weg! Ik moet het er maar mee doen, vooral doen dus!

P.S.
Dit jaar zouden de “droogkloten” hun eeuwfeest vieren, helaas!

Is het u overigens opgevallen dat zowel Heineken als Grolsch sponsor zijn geweest? Dan haal je toch het Paard van Troje in huis!?

Proost, misschien zien we elkaar aan de bar van Omni-sport! (Niet te verwarren met Omni-zorg:-))

 

Nagekomen bericht: Zag net dat Tomra, u weet wel, van die lege flessenautomaten, shirtsponsor is geweest!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!