Agressieve radioverkopers op parkeerplaats McDonald’s

Maandag 16 juli 2012

Door Niels Damstra

Op een avond, gisteren dus, sta ik op de parkeerplaats bij de McDonald’s in Apeldoorn-Zuid. Ik doe er eigenlijk niets bijzonders, maar daar komt snel verandering in.

En grijze BMW stopt naast mij. In de BMW zitten twee jongens. Ze zijn nog niet zo oud, jong zelfs. Mijn nog lege hoofd vult zich met vooroordelen. Dure auto, jonge mensen, waarvan hebben zij dat betaald. Natuurlijk geheel onterecht, maar toch gebeurde het.

Eén van de jongens spreekt mij aan via de openstaande autoramen. ,,Radio kopen? Ik heb Kenwood, Panasonic, alles”, zegt hij. Ik vertel de jongen dat ik al in het bezit ben van een deugdelijk functionerend audiosysteem in mijn auto. De jongen neemt hier geen genoegen mee. ,,Een radio met subwoofer, voor maar 60 euro. Alle chikkies blaas je van de weg”. Op dat moment had ik geen zin in kip, dus nogmaals sloeg ik het aanbod af. De jongen bleef aandringen, op een hinderlijke manier. Ik vroeg hem of hij het niet raar en onwenselijk vond dat hij mensen ongevraagd en op deze manier aanspreekt op een parkeerplaats. ,,Als je klappen wil, moet je nu komen”, antwoordde de vriendelijke man. Daaraan voegde hij nog toe dat hij misschien wel iets in zijn auto had liggen. Ik bedankte de jongen nogmaals voor zijn aanbod en ging door met waar ik niet mee bezig was.

Op deze manier pogen enkele jongeren ‘zaken’ te doen. Met intimidatie proberen zij de burger een radio door de strot te duwen, inclusief chikkie-aantrekkend subwoofer systeem. Is dat de nieuwe standaard tegenwoordig?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?