Het allereerste Cultureel Café in Gigant

Maandag 5 september 2016

Door Redactie

Start van een nieuw seizoen in een nieuwe omgeving maar met de vertrouwde formule, een avond vol met vrolijke, muzikale, luisterrijk, humorvolle artiesten. Een relaxt begin van een nieuw seizoen.

Dinsdag 6 september om 20.00 uur branden we los met Ingrid Wierts zingt jazz. Ingrid zingt fijne jazz-standaards, in een kleine setting. Ze wordt begeleid door de virtuoze gitarist Harald Koll en de muzikale bassist Dirk van Boven. Met z’n drieën genieten zij van het samenspel en de muziek. Ze spelen vrolijke uptempo bossa, afgewisseld met meeslepende swing, zo nu en dan aangevuld met een pop-ballade.

Het volgende onderdeel wordt ingevuld door de directeur van Podium en Filmtheater Gigant Guido de Vries. Hij zal praten over de agenda van Gigant voor de komende weken. Welke films en wat voor muziek we niet mogen missen.

Pauze, tijd voor een drankje in het Gigant Café.

Junebug, terug in het Cultureel Café, is een altijd goed geluimde vijfkoppige band die vol passie muziek maakt binnen en buiten de lijntjes van Bluegrass, Americana, Folk en Country…
De akoestische sound wordt gekenmerkt door veel snaren met banjo, gitaar, mandoline, squareneck en contrabass, gespeeld door Jan Willem Lammers, Stefan Weigand en Frank van den Dool. De krachtige vocalen van Tynke Luske en Ingrid Wierts en prachtige meerstemmigheid geven de muziek een gelaagde diepgang waar het plezier van af spat.
Het repertoire is divers: opzwepende folksongs, melodische ballades, obscure gospel, popliedjes in bluegrass-jasje en vrolijke traditionals wisselen elkaar af.

De afsluiter van vanavond is Het Pleziertheater. Charissa van Andel en Marsha Regensburg produceren programma’s en workshops voor zorginstellingen en onderwijs op maat. Deze dames kunnen een informatieavond krachtiger maken door het onderwerp met theater beeldend en herkenbaar te maken.
Theater als middel om inzicht te geven in mogelijkheden en beperkingen en om te ervaren hoe actie reactie veroorzaakt.

Met wellicht nog wat verrassingen op de avond zelf, verheugen we ons op een goed begin.

Wij hopen u van harte te mogen ontmoeten in het Cultureel Café, Theaterzaal Gigant op 6 september aanstaande om 20.00 uur

In de theaterzaal zijn 170 plaatsen, om zeker te zijn van een plaats in de zaal zullen vanaf 2 weken voor de voorstelling gratis kaarten afgehaald kunnen worden aan de balie van Gigant. Maximaal 3 kaarten per persoon.

Overige data voor seizoen 2016/2017

  • woensdag 19 oktober 2016 – 15:00 uur Kinder Cultureel Café
  • woensdag 30 november 2016
  • donderdag 9 februari 2017
  • maandag 10 april 2017

Noteer deze data in uw agenda!

Met uitzondering van 19 oktober 2016, aanvang 20:00.
Alle voorstellingen in de theaterzaal van Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!