Andy Frasco in Popzaal Gigant

Maandag 9 mei 2016

Een zomers weekend met zomerse temperaturen nadert zijn einde; tegen 20.00 uur is het nog warm én druk in de steeg van cultuurpaleis Gigant. Een warme drukte, in afwachting van het concert van Andy Frasco. Fans zijn opgetogen, de ballonenman doet zijn best, duidelijk is dat iedereen er zin in heeft. Het optreden van Andy is de kroon op het weekend. De maandag is nog ver weg.

Vanaf stipt 20.30 uur barst het feest los: vanaf het eerste moment weet de ras entertainer Andy het publiek aan het dansen te krijgen. Het is de ritmiek van de muziek die uit de bezoekers ongelofelijke energie weet te halen. Al heel snel verbroedert de band zich met het publiek en ik vraag me af wat toch het geheim van Andy is. Ik vraag het aan mijn buurvrouw van mijn leeftijd en het antwoord is van een simpele eenvoud

“Andy vertegenwoordigt de jeugd, die eeuwig jong wil blijven, zorgeloos, de dag van morgen is open, de agenda van de toekomst is nog leeg”. Mooie woorden: de agenda van de toekomst is nog leeg!

Het is kermis en carnaval ineen: luid schettert de saxofoon en hard zijn de drums; de gitaren doen hun werk en het publiek lacht en danst: kortom het is feest. De vloer plakt van het bier, de plastic glazen passen precies in deze orgie van geluid. De ballonenman komt het podium met een look-alike van Andy. Het publiek juist, kortom: het is feest, feest zoals feest zou moeten zijn!

Andy zelf noemt zijn muziek Party blues, soul overgoten met Southern rock boogie en een flinke portie ska. Die mengeling van muzieksoorten is werkelijk uniek. Met verbazingwekkend groot gemak weet zijn band in een rap tempo al deze stijlen met elkaar te combineren.

Het lijkt op een ongeorganiseerde chaos, maar de regie is strak in handen. Het is leuk om naar te kijken, het is heerlijk om naar te luisteren, het is muziek die doet glimlachen. 8 mei 2016: Moederdag eindigt hier in het cultuurpaleis Gigant: Het is het mooiste geschenk om zo’n zoon te hebben. De moeder van Andy kan trots zijn!

Foto’s: Ernst van Rossum

Filmpje: William Lindner

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!