Andy Frasco is “Smokin Dope & Rock & Roll!”

Donderdag 16 november 2023

Door William Lindner

Ja ja, de Muziek van de Amerikaan Andy Frasco & zijn U.N is ‘Smokin Dope & Rock & Roll!’. Wat straalt deze formatie zoals altijd weer een positieve energie uit.

Wat doe je als na zijn historische optreden op de Stadsoase in 2015, de inmiddels “Apeldoorns erfgoed” geworden Amerikaan Andy Frasco & The U.N. de oversteek maakt voor een Europese tour, kijken of er natuurlijk een optreden gepland staat in Poppodium GIGANT . Vorig jaar was het het helaas niet het geval en gingen de Apeldoornse Andy Fans richting o.a. Utrecht. Maar voor 2023 zou er een belletje richting Podium GIGANT komen vertelde Programma programmeur Joris Postulart mij.

Zelf ook nog in die tussentijd Andy geattendeerd in diverse berichten dat hij zijn fans uit Apeldoorn in 2023 niet moest vergeten bij een Europese tour. En zie daar, Joris Postulart van GIGANT getipt dat Andy de afgelopen weken on tour was door Nederland en Duitsland.

En zo geschiedde en werd eraan het het eind van zijn Europese tour een extra concert ingelast afgelopen woensdag voor zijn Fans in Apeldoorn.

En kon na het voorprogramma van de Nederlandse formatie ’De KOOTS’ het echte muziekfeest beginnen. Op deze woensdagavond, een doordeweekse werkdag, kwam met de toepasselijke song ‘Working Nine to Five’ van Dolly Parton de Amerikaan met zijn U.N in een inmiddels lekker volgestroomde zaal het podium op en barstte het muziekfeest los.

Zoals ik al eerder schreef in mijn diverse verslagen over zijn optredens in Apeldoorn: (..) “De muziek van Andy Frasco kenmerkt zich als een coctailmix van diverse stijlen. De muziek omschrijf je het beste als een mengeling van ‘feel good music’ : een heerlijke feestelijk mix van ‘party blues’ , soul, overgoten met southern rock boogie en een flinke dosis ska.

Ondersteund door zijn United Nation muzikanten werd vanaf het eerste nummer ook nu weer een feestsfeer gecreëerd. *Zie de VideoPlaylst

Onder aanvoering van Andy werden er door Shawn Ecksels – Guitars, Ernie Chang -Saxophone, Floyd Kellogg – bass en Andee”Beats”Avila – Drums de nummers van zijn albums gespeeld in een medley doorspekt met bekende covers.

De concerten van Andy & zijn U.N. stralen zoveel positieve energie, zowel van de band als vanuit de zaal, dat maak je maar zelden mee.

Het unieke aan Andy is dat hij samen met de band het publiek constant volledig weet te betrekken bij zijn optreden. Zowel zijn bandleden als het publiek dirigeert hij mee te doen en springen de fans spontaan het podium op. Bij de meeste nummers dan ook een dolenthousiaste hossende massa. Zie de video-impressies.

Met een drietal toegiften waaronder uiteraard een uitvoering van zijn hit: ‘Smokin Dope and Rock & Roll!’ werd na 2 uur een dampend muziekfeest afgesloten.

Na zo’n optreden keer je gewoon met een brede glimlach huiswaarts. En na dit optreden heeft Andy Frasco er vast weer een groot aantal nieuwe fans bij.

Na Andy weer persoonlijk mijn dank voor dit geslaagde optrden te hebben uitgesproken en spontaan van hem zijn nieuwste album L’Optimist “in mijn handen gedrukt krijg, keer ik zoals altijd na een Andy Frasco optreden met een tevreden blik huiswaarts.

Bedankt Andy en United Nation voor weer een geslaagde Muziek Party!

De band:
Andy Frasco – vocals Keyboards /Guitar
Shawn Ecksels – Guitars
Ernie Chang -Saxophone
Floyd Kellogg – bass
Andee”Beats”Avila – Drums

De Live Impressies: ANDY FRASCO In Concert 15 november 2023 , Podium GIGANT, Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!