Apeldoorn aantrekkelijke gemeente

Donderdag 31 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

In de nieuwe Atlas voor gemeenten worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland op ruim veertig punten met elkaar vergeleken. Ook bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. Wat blijkt: Apeldoorn heeft zich in de voorbije vijf jaar verder ontwikkeld als aantrekkelijke gemeente om te wonen.

Apeldoorn behoort bij de tien gemeenten die zich van 2006 tot en met 2011 het best hebben ontwikkeld voor wat betreft totale aantrekkelijkheid; een optelsom van verschillende factoren. In totaal staat Apeldoorn nu op de 28e plek voor wat betreft ‘woonaantrekkelijkheid’. Amsterdam staat in die rangschikking op de eerste plek; buurgemeente Arnhem op positie 8 en Deventer op 37.

Apeldoorn scoort goed op een aspect als een fraaie natuurlijke omgeving, op bijvoorbeeld horecagebied wordt er van veel andere steden verloren. Er is hier weliswaar een behoorlijke variatie aan eetgelegenheden, de kwaliteit van dat aanbod is volgens de samenstellers van de atlas minder dan in 28 andere plaatsen. Ook de matige prestaties van AGOVV als betaald voetbalclub en het culturele aanbod (plaats 30) halen de totaalscore als aantrekkelijk gemeente naar beneden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!