Apeldoorn in beweging tijdens Diabetes Challenge

Donderdag 24 maart 2016

Door Redactie

Binnenkort wordt in Apeldoorn de Apeldoornse Diabetes Challenge gehouden. Hiermee wil de organisatie mensen met diabetes laten ervaren hoe leuk bewegen is, wat een actieve leefstijl met je gezondheid doet en hoe inspirerend het is om dit samen met anderen te doen. Hiervoor zullen vanaf half mei vanaf twaalf startlocaties in Apeldoorn en omliggende dorpen wekelijkse wandeltochten georganiseerd worden. Het doel voor de deelnemers is om tijdens de eindchallenge, eind september in de Nationale Sportweek, vier dagen achtereen een afstand van 10 of 20 km te wandelen. Op 15 oktober zal de afsluiting plaatsvinden bij Paleis Het Loo met het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation. Voor de deelnemers bestaat de mogelijkheid zich tussentijds te testen tijdens de Cantharel Internationale Wandelvierdaagse van Apeldoorn door minimaal één dag de minimale afstand van 12 km te wandelen.

Met veel enthousiasme zijn ruim eenendertig huisartsenpraktijken, twaalf fysiotherapiepraktijken, diëtisten, podotherapeuten en apothekers begonnen met het werven van deelnemers. Samen met vrijwillige wandelbegeleiders zullen zij de wandeltochten onder deskundige begeleiding laten plaatsvinden. Waar mogelijk zullen ze mee wandelen om zo buiten de spreek/behandelkamer eens op een andere manier met hun patiënten in gesprek te komen.

Deelnemers kunnen zich sinds een paar weken inschrijven via de website www.nationalediabeteschallenge.nl. Hier staat meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge en de startlocaties van de Apeldoornse Diabetes Challenge. Ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom om mee te lopen. Voor meer informatie kunnen deelnemers ook terecht bij hun huisarts. Voor het begeleiden van de wandelgroepen is de organisatie nog op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar irma@firstline.co.nl.  Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De verwachting is dat in de toekomst van alle Nederlanders één op de drie ouderdomssuikerziekte (diabetes type 2) zal krijgen  en de helft een voorstadium daarvan. In Apeldoorn zijn op dit moment bijna 7500 diabetespatiënten (Bron: ROS-wijkscan Caransscoop | CBS LINH).

Op dinsdag 5 april wordt voor de (potentiële) deelnemers van de Apeldoornse Diabetes Challenge
een informatiebijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Auditorium van
het Gelreziekenhuis, Albert Schweizerlaan 31, 7334 DZ Apeldoorn en start om 19.30 uur (inloop
vanaf 19.00 uur) Sprekers zijn onder meer Bas van de Goor en wethouder Paul Blokhuis. Aanmelden voor de  informatiebijeenkomst kan door middel van een mailtje naar irma@firstline.co.nl of even bellen naar
06 27399369.

Doet u mee?
Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/…..of op
https://www.facebook.com/apeldoornsediabeteschallenge/
De Apeldoornse Diabetes Challenge wordt georganiseerd door de Cantharel Internationale Wandelvierdaagse van Apeldoorn, Accres en First-Line met actieve ondersteuning van de huisartsenorganisatie HRA, Stichting Wandelnet en Van der Valkhotel Apeldoorn De Cantharel.
Voor meer informatie over de Apeldoornse Diabetes Challenge kan contact opgenomen worden met:
Irma Woudenberg-Hulleman, projectcoördinator via irma@firstline.co.nl of 06 27399369.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!