Apeldoorn boekt mooie successen op dag 6

Vrijdag 20 juli 2018

Door Redactie

Het was dag 6 (vrijdag 20 juli) bij het DELA EK Beachvolleybal, het zonnetje scheen nog steeds en Apeldoorn heeft het beachvirus flink te pakken. Een overwinning door de Nederlandse mannen en een goedbezochte Beach Borrelnood geven de stad mooie successen op de voorlaatste dag van het toernooi in Apeldoorn.

Beach Borrelnood trekt veel publiek

Veel publiek vanavond voor de speciale beach editie van de Apeldoornse Borrelnood. De vrijdagmiddagborrel zorgde voor een gezellig drukke middag op het Marktplein. ,,De Borrelnood is een borrel voor en door creatieven”, meldt organisator Frank van der Meulen. ,,Maar omdat we hier in Apeldoorn niet zo van hokjes houden, hebben we altijd gezegd dat iedereen welkom is. En feitelijk is iedereen ook wel enigszins creatief in zijn of haar vak. Achter mij staan hier allemaal mensen in combinatie met het EK Beachvolleybal. Sport verbindt en Borrelnood verbindt natuurlijk ook.”

Later vanavond zweept de SLAM FM! Tour Truck het publiek nog wat extra op, om vervolgens het feestje door te trekken naar het Caterplein.

Beach in the City gaat morgen nog even verder. Het is je laatste kans om de tien drankjes van de Beach Barretocht te ontdekken, een drankje te doen in de Beachstreet voordat het weer de Kapelstraat wordt en een kiekje te nemen in de Photobooth. Meer info vind je op www.beachinthecityapeldoorn.nl.

Winst voor Oranje

Het duo Bouter/Varenhorst is vanuit Utrecht naar Apeldoorn afgereisd voor hun wedstrijd in de tussenronde. Na een loeispannende drie-setter zijn het de Nederlandse mannen die er uiteindelijk met de winst vandoor gaan. ,,Mede dankzij het geweldige publiek weten we ‘m er toch uit te slepen”, aldus een enthousiaste Jasper Bouter.

Met deze overwinning hebben ze heren zichzelf verzekerd van een plek in de 1/8e finale. Morgen om 13.00 uur verwachten zij minstens zo veel enthousiasme en minstens zoveel fans op het Marktplein in Apeldoorn.

Benieuwd welke andere teams zich geplaatst hebben? Check www.ekbeach.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Borrelnood Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!