Apeldoorn decor voor Kerst met de Zandtovenaar

Vrijdag 2 oktober 2015

Door Redactie

Na het WK Beachvolleybal staat het Marktplein van Apeldoorn ook in december in het teken van zand. Op donderdagavond 17 december komt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver naar het kloppend hart van de Veluwe.

Op het Marktplein ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn alom bekende zandtekeningen. ‘Kerst met de Zandtovenaar’ beleeft dit jaar de vierde editie. Na Alkmaar, Gouda en Roermond hebben de omroepen KRO-NCRV en EO dit jaar hun oog laten vallen op Apeldoorn voor de opnames van dit kerstspektakel.

Wethouder Nathan Stukker kijkt enorm uit naar het familie-evenement: “Kerst met de Zandtovenaar past bij Apeldoorn. Het is een evenement dat warmte en verbinding uitstraalt. Ik zou het mooi vinden om dit samen met Apeldoornse gezinnen, scholen en ondernemers te beleven. En we hebben natuurlijk een groot en mooi Marktplein, dat het goed doet als decor voor dit evenement.”

Zandtovenaar Gert van der Vijver heeft onlangs een kijkje genomen op het Marktplein en is ook enthousiast: “Het hart van Apeldoorn wordt straks omgetoverd in een zinnenprikkelend openluchttheater, waarin het verhaal van kerst in een bijzondere vorm onze ogen en oren zal verrassen. Ik vind het geweldig dat ik dat mag doen. Ik kijk er echt naar uit”.

Op donderdagavond 17 december wordt vanaf 19 uur “Kerst met de Zandtovenaar” opgenomen. De organisatoren hopen op een vol Marktplein. De cast van ‘Kerst met de Zandtovenaar’ wordt later dit jaar bekendgemaakt. Bijwonen van het evenement is gratis. Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen drie keer uitgezonden door KRO-NCRV en EO op NPO Zapp en op NPO 1.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?