Apeldoorn Direct zoekt verslaggever voor serie over minderbedeelden

Vrijdag 24 april 2020

Door Redactie

Archief | Roelof Rump

Wij van Apeldoorn Direct willen graag een serie artikelen schrijven om Apeldoorners die moeilijk rond kunnen komen in beeld te brengen. Bijvoorbeeld mensen die in de schuldhulpsanering zitten, mensen die aan moeten kloppen bij de Voedselbank of mensen die dakloos zijn. We willen deze problematiek onder de aandacht brengen om inzicht te krijgen waar onze mede-Apeldoorners behoefte aan hebben. Hoe kan Apeldoorn hen helpen? Hoe kunnen instanties betere hulp verlenen? Weten we eigenlijk wel voor welke problemen en uitdagingen je komt te staan als je te weinig geld hebt voor boodschappen of geen dak meer boven je hoofd hebt?

We kijken niet alleen naar de mensen die dit betreft, maar ook naar de instanties die deze mensen hulp bieden. Waar lopen deze instanties tegenaan en welke regels zijn er? Naast instanties zijn er vele vrijwilligers die mede-Apeldoorners willen helpen. Kortom, we willen graag alle invalshoeken belichten.

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit onderwerp? Of wil je graag op deze manier een steentje bijdragen als mede-Apeldoorner? En vind je het leuk om mensen te ontmoeten en interviewen (telefonisch of met gepaste afstand)? Laat het ons dan snel weten!

Samengevat gaat het dus om:

  • Vrijwilligersfunctie Apeldoorn Direct
  • Ben jij een vlotte schrijver?
  • Heb je een kritische blik?
  • Voel je je betrokken bij deze problematiek?
  • Leg je makkelijk contact met mensen?
  • Aantal artikelen op basis van je beschikbaarheid

Apeldoorn Direct wil deze lente en zomer een reeks maken van artikelen over en voor mensen die om welke reden dan ook moeilijk rond kunnen komen. We zoeken een redactielid, op vrijwillige basis, die op pad gaat om een pakkende verhalen te schrijven. Dit betekent dat je research moet doen naar het onderwerp, mensen en instanties gaat interviewen (uiteraard met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM) en deze verhalen uitwerkt. Kortom, een uitdagend en leerzaam project waar ons Apeldoorn Direct-hart sneller van klopt.

Interesse? Reageer via het onderstaande formulier.

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!