Apeldoorn doet mee aan ‘Orange the World’

Dinsdag 23 november 2021

Door Redactie

Orange the World Apeldoorn

Het is dit jaar in de gemeente Apeldoorn voor de 2e keer dat er aandacht is voor deze actie. De Soroptimistclub Apeldoorn en Apeldoorn SorgeLoo’s zeggen namelijk nee tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Vanaf donderdag 25 november kleurt daarom Apeldoorn ook oranje.

Acties

Er zijn veel verschillende acties in de periode van 25 november tot en met 10 december. Vanaf de start tot het eind wordt het gemeentehuis ’s avonds oranje verlicht. Afgelopen weekend werd er door heel Apeldoorn heen een graffiti-actie gehouden. Het logo van ‘Orange the World’ werd op fietspaden langs de Loolaan en Jachtlaan gespoten, daarnaast kan je de graffiti ook bij bepaalde wijkwinkelcentra terugvinden. Bij verschillende bedrijven en stichtingen kan je oranje zien; CODA, Orpheus, Gigant, Vue en op de parkeerplaatsen bij de Hornbach.

Wereldwijd

Aan de ‘Orange the World’-campagne doen meer dan 100 landen mee. De aftrap is op 25 november en eindigt op 10 december. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door United Nations Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!