Apeldoorn Fotostad, de opening

Woensdag 29 augustus 2018

Door Roelof Rump

De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad gaat in 2018 zijn vierde editie in. In de periode van 28 augustus tot 27 oktober 2018 is er in Apeldoorn een grote verscheidenheid aan activiteiten te zien en te beleven. Naast exposities zijn er verschillende activiteiten, workshops, excursies en lezingen. Apeldoorn Fotostad streeft naar een breed programma voor alle leeftijden en alle niveaus van fotografie. Van jong tot oud en van belangstellende tot professional. Meer weten, meedoen of een lezing bijwonen, kijk op de website van Apeldoorn Fotostad.

De opening vindt plaats op zaterdag 1 september, 17.00 uur, in het ACEC. De officiële opening wordt verricht door Yvon Harryvan, Adviseur Cultuur en Erfgoed en Jasper van der Graaf, programmamanager Cultuur. Dat doen zij samen als vertegenwoordiging van de Gemeente Apeldoorn. Ben je aanwezig, zorg dan dat jij je mobiele telefoon bij je hebt, om Apeldoorn Fotostad 2018 de lucht in te schieten.

In het ACEC 2 exposities: Jan Dirk van den Burg met ‘Morning Glory’ en ‘Trash or Treasure’, gemaakt door studenten fotografie van Gigant.

Trash or Treasure
Gevorderde fotografie-cursisten van Gigant, Markant in Cultuur, zijn nieuwsgierig naar het afgedankte, nutteloze, weggegooide, opgeruimde maar tegelijk herbruikbare, een ander leven gevend, nieuwe kansen krijgend en het opbloeiende. Waar kan dat beter dan bij Apeldoorns grootste kringloopbedrijf Foenix? De fotografen brengen dat in beeld door eigen onderzoek en verbeelding van het thema vanuit verschillende invalshoeken. Het resultaat is een gezamenlijke expositie.

Morning Glory
Een serie waarin bordelen en parenclubs met glamourtekort in het zonnetje worden gezet. Een blik op het provinciale prostitutielandschap vanuit het perspectief van de kritische sexconsument. De landschapsbeelden worden gecombineerd met teleurgestelde recensies van forumbezoekers – Klaasvaak1966 of Slettentester – van Hookers.nl, de ‘iens’ voor de goed geïnformeerde hoerenloper.

Na afloop van de opening is er een kunstenaarsbuffet, waar barbecue op het menu staat. Indien u reserveert bedragen de kosten € 11,-, anders € 13,50. Reserveren kan door een mail te sturen naar gerrit@acecgebouw.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!