Apeldoorn mist een goed festival

Dinsdag 28 januari 2014

Door Rianne


Het is alweer bijna voorjaar. De tijd om met elkaar naar verschillende evenementen te gaan, mij kun je er voor wakker maken, vooral als het om een festival gaat. Natuurlijk heeft ook Apeldoorn redelijk wat te bieden qua evenementen.

Eén van de eerste, en naar mijn mening één van de leukste, jaarlijkse evenementen die hier wordt gehouden is Koninginnedag (Koningsdag). Door de stad zijn kraampjes, optredens van bekende en onbekende artiesten en als afsluiting vuurwerk. Wat het voor mij zo leuk maakt is dat iedereen uit de stad bij elkaar komt. De sfeer is fantastisch, ondanks dat het voor veel mensen laat is geworden tijdens Prinsjesnacht. (waarom heet dat alleen in Apeldoorn Prinsjesnacht in plaats van Koninginnenacht?)

Elk jaar komt in september/oktober het rondreizende festival Popronde naar Apeldoorn. Niet onder iedereen bekend. Ik vind hetzelf een erg leuk festival en ga er elk jaar heen. Popronde is een festival waar ambitieuze (nog) onbekende artiesten de kans krijgen om zich te laten zien. Artiesten geven dan door heel Apeldoorn optredens in cafés en andere kleine locaties. Ik heb er veel leuke bands gezien en leren kennen. Als je er nog nooit bent geweest is het echt een aanrader om er een keer heen te gaan, nog helemaal gratis ook.

Apeldoorn heeft een aantal leuke evenementen, vooral voor de liefhebbers van dance muziek. Zelf ga ik graag naar grotere festivals zoals Lowlands, Pinkpop en Appelpop. Zulke evenementen mis ik echt in Apeldoorn, bekende bands zie je hier zelden. Een meerdaags festival met bands zou een aanwinst zijn. Misschien niet in Apeldoorn zelf, maar het recreatiegebied Bussloo vind ik hier de perfecte locatie voor.
Gezellig met vrienden op het gras zitten terwijl er een artiest (op de achtergrond) optreedt, dat is wat ik het liefste zie. Bussloo wordt naar mijn mening te weinig gebruikt voor dit soort evenementen, terwijl het wel veel potentie heeft. Mocht er ooit zoiets komen dan ga ik er zeker heen, maar tot die tijd ga ik liever naar festivals buiten Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!