Apeldoorn Next, of toch iets anders?

Donderdag 3 juni 2010

Door Max Dammers

Het kan niemand ontgaan als uitgever Peter Eemsing iets nieuws start. Dit keer is het een nieuwe huis-aan-huis krant in Apeldoorn die onder de uitdagende werktitel Apeldoorn Next alle aandacht kreeg. De Stentor kopte: “Uitgever tart NRC Next”. De NRC pakte de handschoen op en een mailwisseling met juridische inslag volgde.

Enkele fragmenten…

NRC: “…Vanmiddag is een digitale editie van ‘Apeldoornext’ tot ons gekomen die gepland staat binnenkort te verschijnen op maandelijkse basis. Hiertegen maken wij ernstig bezwaar. Vanzelfsprekend niet tegen de uitgave zelf. Wel tegen een uitgave genaamd Apeldoornext die tevens in vormgeving rechtstreeks geïnspireerd op en afgeleid is van nrc next… ”

Eemsing: “… De kwaliteit die jullie weten te brengen in jullie krant is voor mij een reden geweest een een lichte referentie te maken naar de titel nrc next. Is het dan hetzelfde ? Nee natuurlijk niet. Wij zullen beginnen met 1 keer in de maand een kwalitatieve krant te brengen voor alleen apeldoorn met apeldoornse artikelen! Dan gaan we die kosteloos te verspreiden in een maandelijkse editie. Dit ook vanwege de irritatie die de lokale liegertjes met zich meebrengen. Ik hoop dat jullie dit kunnen zien als een compliment en hopelijk zal dit jullie ook meer lezers gaan opbrengen. Landelijk nieuws zullen wij ver weg van blijven, nrc en nrc next ook! Als het eerste nummer uitkomt zal ik je er een opsturen!..”

Resultaat: Eemsing heeft voor zijn krant een definitieve naam gekozen, maar wil nog niet helemaal prijsgeven welke. Wel de garantie dat in de poll de juiste er tussen staat. Wat denken we dat het wordt?

Wat wordt de naam van de krant van Peter Eemsing?

  • Apeldoornextra (36%, 16 Stemmen)
  • Apeldoornext (31%, 14 Stemmen)
  • Apeldoorn Direct (20%, 9 Stemmen)
  • 055.nu (11%, 5 Stemmen)
  • Apeldoorn Belicht (2%, 1 Stemmen)

Aantal stemmers: 45

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!