Apeldoorn onder de loep voor nieuwe woningen

Dinsdag 17 oktober 2023

Door Kevin van Es

In de periode voor 2030 bijna één miljoen woningen bouwen, is volgens demissionair minister Hugo de Jonge het plan. In de zoektocht naar geschikte locaties kijkt het Rijk onder andere naar de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, zo meldt de NOS.

Locaties

In totaal moeten er per locatie na 2030 minstens 3000 woningen gebouwd worden. Op dit moment kijkt het Rijk naar verschillende locaties in het land, waaronder een gebied tussen Groningen en Assen, de regio Eindhoven, Zuid-Limburg en dus de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen.

Plannen kabinet

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet van plan is om in de periode tot 2030 in totaal 981.000 nieuwe woningen te bouwen. Hiervan zullen er 300.000 woningen worden gebouwd op zeventien grote locaties in sterk verstedelijkte gebieden. De minister waarschuwt echter dat dit niet voldoende zal zijn om het huidige woningtekort van 400.000 woningen op te lossen. Hij benadrukt de noodzaak om nu al naar geschikte locaties te kijken voor de bouw van nog meer woningen.

Toenemende bevolking

De huidige woningtekort bedraagt 400.000 woningen, volgens CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zou de Nederlandse bevolking kunnen groeien van 17,8 miljoen naar 19,6 of zelfs 20,6 miljoen in 2050. Volgens de Jonge kan het zelfs richting de 22 miljoen gaan, mocht er geen grip komen op de migratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!