Apeldoorn timmert met Kungfu aan de weg

Vrijdag 24 november 2017

Door Jarmo

Je kan dan wel een kleine school zijn als ‘Ng Ying Kungfu Apeldoorn’ (Vijf Dieren Boksen, Zuidstijl Kungfu). Maar de trots wanneer één van je leerlingen een 3e plaats behaalt tijdens het jaarlijkse IBF ‘Vechtdal-toernooi’ is er niet minder om.

Dat gebeurde Thomas Tempelmans (19) in Sporthal ‘de Trefkoele’ te Dalfsen, in zijn gewichtsklasse.

Ruim 200 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland deden mee – op zaterdag 18 november 2017 – tijdens dit “open-style” semi-contact karate-toernooi, waar onder duidelijke voorwaarden leerlingen uit verschillende contact-vechtsporten (met name karatestijlen, taekwondo, kempo etc.) met elkaar de confrontatie aangingen. De organisatie was o.a. vanuit de International Budo Federation (IBF).

De docent, Sifu Patrick van Steen, is trots op het resultaat dat Thomas behaalde: ,,Apeldoorn kent maar een paar traditionele Kungfu-scholen. Wanneer je als school, die nog niet zo lang bestaat, zo’n resultaat neerzet heb je blijkbaar power”.


Ng Ying Kungfu Apeldoorn vindt het leuk om verder te groeien. De vaste trainingen zijn elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur in de gymzaal aan de Gentiaanstraat nr. 76 in Zevenhuizen. Daarnaast kan er een beroep gedaan worden op trainingen in de open lucht en op individuele coaching (gratis privélessen). Elk nieuw lid krijgt de eerste twee weken gratis proeflessen.

Maak kennis met ons brede lesaanbod: Kungfu bewegingskunst (5-dierenvormen en wapenvormen), Kungfu zelfverdediging (met invloeden uit stijlen als Grassiva en Krav Maga) semi-contact sparren én full-contact Chinees boksen (Sanda), Tai Chi, Qi Gong en meditatieoefeningen.

Het lidmaatschap bedraagt € 30,- per maand. Contact kun je leggen via Patrick van Steen:

kungfu.apeldoorn@gmail.com of telefonisch 06 19840085

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!